Arxivada la investigació contra Colau per pressions al fons Vauras

Arxivada la investigació contra Colau per pressions al fons Vauras

DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

"La llavors alcaldessa Ada Colau no va tenir cap participació en les reunions que es diuen coactives, no hi va assistir, ni va intervenir en la incoació, substanciació o alguna dictat de resolució en cap dels expedients". El Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona ha arxivat així la causa oberta contra Colau i els llavors regidors dels Comuns Marc Serra i Lúcia Martín per presumptes coaccions al fons d’inversió Vauras Investment SL en el desallotjament del Bloc Llavors al barri del Poble-sec.

Notícies relacionades

El jutjat indagava si els excàrrecs municipals, a més d’una tècnica, van cometre els delictes de coaccions i prevaricació administrativa quan es van reunir amb els responsables del fons per tractar el desallotjament de l’immoble ocupat des del 2017. En la seva querella el fons considerava que van pressionar els propietaris paralitzant-los llicències d’obres per aconseguir que cedissin vivendes socials a les famílies que ocupaven la finca. A més, van remarcar que "davant la negativa a cedir els pisos" en reunions del 2019 i el 2020, es va iniciar un procés sancionador que va acabar en "abundants multes" contra el fons, tot i que després es van anul·lar després d’un recurs. El jutjat creu que Colau no va participar s les reunions ni va tramitar els expedients de sanció i remarca que s les trobades no es pot desprendre que tinguessin "el caràcter intimidatori necessari per considerar comès el delicte". Per això arxiva la causa.

La portaveu del grup municipal de BComú, Janet Sanz, va celebrar ahir l’arxivament de la querella: "La jutge ha confirmat el que havíem estat denunciant fa molt temps: que hem patit una guerra bruta de lawfare contra el govern d’Ada Colau i el seu equip". "Posa de manifest l’estratègia dels lobbies de la ciutat d’anar contra les polítiques que són valentes i justes", va afegir, i va recordar que és la 15a causa arxivada.