Rànquing de pantalles

Les adolescents de Barcelona miren el mòbil mitja hora més al dia que els nois

Les adolescents de Barcelona miren el mòbil mitja hora més al dia que els nois

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les noies estan lleugerament més enganxades al mòbil que els nois a Barcelona ciutat. Concretament hi dediquen cada dia mitja hora més que els seus companys de generació, segons va revelar aquest dimarts l’informe de salut anual de l’Ajuntament de Barcelona. La mitjana diària de consum d’aquesta pantalla se situaria en 4,04 hores per a elles i 3,33 hores per a ells.

Les dades són del 2021, les últimes disponibles, i per això es podria esperar que en l’actualitat la mitjana sigui superior per l’auge del dispositiu telefònic entre els més joves. No obstant, l’onada d’escoles que se sumen a prohibir-lo en horari lectiu podria impactar en aquesta estadística en sentit contrari.

Notícies relacionades

L’informe va més enllà dels telèfons i analitza les pantalles més habituals entre adolescents. El rànquing certifica la pèrdua de pes social de la televisió, que no pot fer front a l’èxit d’ordinadors i mòbils. El suport informàtic és el més paritari, amb unes dues hores i mitja al dia en els dos sexes.

La televisió acapara al voltant d’una hora i mitja, amb tot just set minuts de diferència entre nois i noies. Per contra, les videoconsoles tanquen la llista de pantalles addictives amb un fort biaix de gènere: 0,16 hores al dia elles davant 0,55 hores al dia ells.