100 edició

La Jean Bouin celebra amb magnificència el seu centenari amb milers de corredors competint pels carrers de Barcelona

17.000 participants s’apunten a córrer pel centre de la ciutat i centenars de petits atletes disfruten de les carreres de promoció en un esdeveniment en què Mo Katir i Esther Guerreo eren el reclam de la prova elit.

El letó Dmitrijs Serjogins aconsegueix baixar dels 30 minuts i Cristina Silva repeteix victòria en l’Open 10k.

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Jean Bouin, la carrera atlètica d’asfalt més longeva de Barcelona –la primera edició data de 1920– i la que més edicions té en el seu historial de tot Espanya, ha celebrat amb l’admiració de multituds la seva edició número 100.

17.000 corredors combinats entre les proves Open 5k i 10k (obertes a tota mena de participants) als que cal sumar els centenars que s’han llistat en les proves de promoció i les carreres d’elit masculina i femenina, han aconseguit que l’efemèride es converteixi en l’edició amb més participació de la seva història.

Una jornada dedicada enterament a l’atletisme en ruta que no s’han volgut perdre ni els corredors populars, ni els més petits i, ni de bon tros, els atletes de primer nivell que van començar les seves carreres esportives aquí, com és el cas de Nacho Cáceres –participant en la prova Open– i Carlos Castillejo, ara des de dins de l’organització, o de figures actuals com la catalana Esther Guerrero i el plata en el Mundial de Budapest Mo Katir, que tornen a repetir en la prova professional.

El diumenge ha començat amb les proves populars, denominades Open, amb distàncies de 5 quilòmetres (amb 3.300 d’inscrits i més de 2.566 corredors creuant sota l’Arc de Triomf, un homenatge a les primeres edicions de la prova que tenia la línia d’arribada just allà) i de 10 quilòmetres (amb ni més ni menys que 14.000 dorsals llistats i 11.169 depassant l’arc de meta de Maria Cristina), feia dies que havia penjat el cartell de tot venut, doblant les xifres de l’edició anterior.

Com a homenatge a l’efemèride d’aquesta edició, els corredors han pogut disfrutar abans de sortir de la interpretació d’una soprano que ha entonat el ‘Per molts anys’ i el ‘Barcelona’ de Freddie Mercury i Montserrat Caballé per, immediatament, començar una prova massiva i de caràcter més festiu que la restringida als elits, però on s’ha corregut molt, més encara tenint en compte que aquest any estrenava un circuit més suau i veloç que en edicions anteriors però que, tot i així, té un final bastant exigent.

Sortida de la Jean Bouin /

JORDI OTIX

Sergojins baixa dels 30 minuts

Sergojins baixa dels 30 minutsAixí s’ha pogut confirmar a la marca dels vencedors. En l’Open 10k en categoria masculina, el corredor del club La Sansi, el letó Dmitrijs Serjogins –un habitual de les carreres de Barcelona–, ha parat el crono en uns de formidables 29 minuts i 42 segons. Un temps fantàstic tenint en compte que l’anterior ocasió que aquí es va baixar dels 30 minuts va ser el 2017 amb l’olímpic Carles Castillejo que encara manté el rècord de la prova.

Després d’ell ha arribat el corredor català de l’Ironwill Solideo Pol Espinosa, amb un temps de 29 minuts i 52 segons, i completant el podi s’ha situat en tercera posició l’etern Reyes Estévez, que als 47 anys està vivint una segona joventut en la seva carrera esportiva al passar-se a les proves d’asfalt i que trigat 30 minuts i 1 segon deixant-se portar en els últims metres.

Cristina Silva aconsegueix el doblet

En la categoria femenina, la victòria ha caigut d’una altra d’habitual de les carreres de l’àrea metropolitana i vencedora l’any passat aquí mateix, l’atleta de l’Ironwill Solideo Cristina Silva, que ha sidola única que avui ha baixat dels 35 minuts als 10.000 metres d’aquest nou recorregut amb un temps de 34 minuts i 39 segons i demostrant que continua mantenint un gran estat de forma.

Després d’ella ha arribat Anna Beltran, amb un magnífic crono de 35 minuts i 13 segons. I en tercera posició s’ha situat una companya d’equip de la vencedora, Ariadna Fenes, amb un temps de 35 minuts i 23 segons.

Un 5k amb 48% de dones

En la distància més curta, l’Open 5k, amb una participació femenina que fregava el 48% i en un circuit francament ràpid, entre les dones la primera a completar el circuit ha sigut Rebeca Suarez, l’única que ha baixat dels 17 minuts emprant un temps de 16 minuts i 54 segons. Seguidament han arribat Marina Martínez, amb un crono de 17 minuts i 3 segons, i l’atleta de la Unió Colomenca Elisa Melilli ha sigut tercera amb un temps de 17 minuts i 35 segons.

En categoria masculina el triomf se l’ha portat l’atleta de l’Hospitalet Atletisme Brahim Fateh, que ha arribat al Passeig Lluis Companys en tan sols 14 minuts i 26 segons, en una lluita bastant igualada amb el corredor del Joventut Atlètica Sabadell Miquel Borràs, que ha traspassat la línia de meta tan sols 6 segons després (14 minuts i 32 segons). I 9 segons més tard, en tercera posició i completant el podi masculí, s’ha situat Adrián Guirado (14 minuts i 33 segons).

Busca’t a les fotos

Notícies relacionades

A EL PERIÓDICO t’oferirem al llarg del matí una extensa fotogaleria que recull els millors moments de la competició esportiva i, també, de tots els corredors populars que s’han col·locat el dorsal al pit per disfrutar de l’ambient festiu i saludable d’una de les proves més multitudinàries de la ciutat.

A més pots consultar aquí els resultats de l’Open 5k i aquí els resultats de l’Open 10k.

Temes:

Atletisme