Nadal a Barcelona

La fira ‘Nadal al Port’ 2023 creix per la Barceloneta i inclou un espectacle de llum a la torre Jaume I

La fira ‘Nadal al Port’ 2023 creix per la Barceloneta i inclou un espectacle de llum a la torre Jaume I

PORT DE BARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

La fira Nadal al Port celebrarà aquest any la seva cinquena edició, que tindrà lloc en diferents espais del Port Vell entre el 5 de desembre –dia en què hi haurà l’encesa de llums a les 18.30– i el 7 de gener. Cada dia de 12.00 a 23.00.

La proposta s’expandeix considerablement. Fins ara se celebrava al Moll de la Fusta, i aquest Nadal creix cap a la Barceloneta, amb presència també al Moll de Barcelona, del Dipòsit, de la Barceloneta i la plaça de de Pau Vila, que comptaran, així mateix, amb il·luminació.

Més espai

La cita passa d’ocupar 20.000 metres quadrats a 27.000 i linealment creix de 500 metres a un quilòmetre i mig. El Nadal al Port manté la pista de gel de 400 metres quadrats i la nòria. El president del port, Lluís Salvadó, ha remarcat la voluntat d’acostar la celebració als veïns dels barris pròxims i la ciutat en general.

Entre les novetats que presenta destaca un espectacle de llum a la Torre de Jaume I, al Moll de Barcelona, junt amb el Word Trade Center, i una experiència de realitat virtual obra del canal infantil SX3, el Super3.

Realitat virtual de SX3

El pressupost de la fira pel que incumbeix al port ascendeix a un milió d’euros, 200.000 per la il·luminació i la resta en neteja, seguretat i altres conceptes vinculats amb el manteniment habitual. Perquè els operadors privats dels diferents espectacles compten amb el seu propi pressupost, que el port no ha revelat. A efectes del consumidor, són de pagament les atraccions, la nòria i la pista de gel.

És gratuïta l’experiència de realitat virtual de SX3, que ha sigut presentada per la cap de la unitat estratègica d’infantils de 3Cat, Vanesa Hernàndez.La proposta es diu ‘Il·lusions’ i és, ha remarcat, «la primera experiència de realitat virtual de 3CAT. No és una experiència només per a nens i és per ser viscuda en grup». La idea és que l’experiència sigui itinerant, i el Nadal al Port és el primer lloc on es podrà viure.

La torre, el Circ Raluy i Harry Potter

La Torre de Jaume I, torre del telefèric situada al Moll de Barcelona, serà objecte d’un espectacle de llum i música que tindrà lloc cada tarda a les 19.00. Es podrà veure i escoltar des del Moll de la Fusta. El Nadal al Port suma un mercat gastronòmic al Moll del Dipòsit que començarà a mitjans de desembre.

Notícies relacionades

Com és habitual, el Circ Històric Raluy ocuparà part del Moll de la Fusta. Ho farà del 27 de novembre a l’11 de febrer. Al Moll de la Barceloneta hi ha l’exposició itinerant ‘Harry Potter. The Exhibition’, instal·lada el 17 de novembre i que es mantindrà fins al 7 d’abril.