Jordi Martí Grau deixa l’ajuntament per ser número dos d’Urtasun a Cultura

Georgina Roig

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Jordi Martí Grau, regidor dels Comuns, abandona l’ajuntament per convertir-se en el secretari d’Estat de Cultura a les ordres d’Ernest Urtasun, titular del ministeri en el nou Govern de Pedro Sánchez.

Barcelona en Comú ha informat aquest dimarts de la designació de Martí Grau després que el seu possible fitxatge com a número dos d’Urtasun es donés per fet en els últims dies. L’encara regidor fa gairebé una setmana que nega amb tot l’aplom possible la possibilitat que deixés el consistori per anar-se’n a Madrid. Però no és la primera vegada que el que va ser número dos d’Ada Colau en la llista de Barcelona en Comú a les eleccions municipals del 28 de maig passat destaqui per faltar a la veritat.

Del PSC a Barcelona en Comú

PSCMarti trobarà cares conegudes en l’Executiu central, com la del ministre d’Indústria, Jordi Hereu, a qui el 2012 va substituir com a cap del grup del PSC a l’ajuntament. Martí Grau es va presentar a les primàries obertes que els socialistes barcelonins van celebrar el 2014, que va guanyar Jaume Collboni. Martí, tercer, va deixar després de la derrota la seva plaça de regidor.

El 2015, va passar per Moviment d’Esquerres, que va acabar presentant-se amb ERC a les municipals, Marti, que va estar a prop d’anar en la candidatura republicana que va encapçalar Alfred Bosch, va acabar fitxant com a gerent de l’ajuntament durant el primer mandat d’Ada Colau com a alcaldessa.

Pressupostos

Es va convertir en la seva mà dreta en quatre anys de difícil gestió perquè Colau va estar en minoria tot el mandat, inclòs l’any i mig que va tenir el PSC com a soci. En el segon, Martí va ser segon tinent d’alcalde i en ell van recaure la negociació dels quatre pressupostos, que, a diferència dels del primer mandat, van ser aprovats gràcies als pactes.

Notícies relacionades

Després del resultat de les municipals del maig, en les que Colau va quedar tercera, Martí va destacar per negar més vegades que Sant Pere a Jesucrist la possibilitat que els Comuns poguessin donar el seu suport a Collboni al costat del PP en la investidura. Hores després dels seus últims desmentiments, Barcelona en Comú va convertir el socialista en alcalde.

Pau Gonzàlez, nou regidor

Professor de Música en els seus primers anys, Martí podrà desenvolupar a Madrid el seu perfil professional en tasques vinculades amb la cultura, que de fet han sigut objecte de la major part de la seva dedicació professional en les últimes dècades, generalment en qüestions vinculades amb l’ajuntament. Després de la sortida de Martí, Pau Gonzàlez, exregidor de l’Eixample i d’Educació, tornarà a ser regidor de l’ajuntament.