Nadal a Barcelona

Un pessebre de tradició napolitana i un avet d’avets decoraran la plaça de Sant Jaume

Un pessebre de tradició napolitana i un avet d’avets decoraran la plaça de Sant Jaume

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Com és tradicional, la plaça de Sant Jaume acollirà aquest Nadal un pessebre encarregat per l’Ajuntament de Barcelona. És un element que sempre suscita debats a favor i en contra, i, de fet, no es coneix encara com serà el d’aquest any.

Però sí que han transcendit alguns detalls en la presentació de les activitats nadalenques organitzades pel consistori que ha encapçalat l’alcalde, Jaume Collboni. El pessebre serà una instal·lació de l’escenògraf Ignasi Cristià creada en homenatge a la tradició del pessebre napolità, amb un naixement «cent per cent barceloní», segons la documentació del consistori.

Tres pessebres

L’obra de Cristià estarà acompanyada per una mostra gràfica en la qual repassarà la història de la tradició pessebrista, que celebra 800 anys.

Notícies relacionades

Hi haurà tres pessebres a la ciutat, el de la plaça de Sant Jaume, que estarà col·locat de l’1 de desembre al 5 de gener, i dos clàssics: el del pati del Museu Marès, dedicat a Sant Francesc d’Assís i visitable del 25 de desembre al 7 de gener, i el del monestir de Pedralbes, un pessebre tradicional instal·lat allà del 16 de desembre al 2 de gener.

L’arbre

D’altra banda, a la plaça de Sant Jaume es col·locarà un arbre de 15 metres una mica diferent dels habituals: un avet format per avets petits, d’entre 2 i 4,5 metres d’altura, muntats sobre una estructura metàl·lica. És un homenatge als primers arbres que es van col·locar a la ciutat i és obra dels dissenyadors Gerard Riuldalbàs i Andreu Boluda, que s’han inspirat en el ‘Trencanous’ de Txaikovski. Els avets provenen d’un planter sostenible de Sant Hilari Sacalm.