«Nova etapa»

Elisenda Alamany afirma que Ernest Maragall ha de cedir-li el lideratge del grup d’ERC

Elisenda Alamany afirma que Ernest Maragall ha de cedir-li el lideratge del grup d’ERC

Europa Press

3
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

«És natural i cau pel seu propi pes, que [Ernest Maragall] no serà a l’ajuntament aquests quatre anys, que no seguirà i que les regnes les agafarà la següent persona que era a la llista, que en aquest cas soc jo». Amb aquestes paraules, entre d’altres, ha manifestat Elisenda Alamany aquest divendres que el seu encara cap de files, Ernest Maragall, ha de fer un pas al costat, i deixar el consistori per obrir una nova etapa, fins que el mandat acabi el 2027.

Una etapa en la qual ella presideixi el grup republicà i ho faci amb un estil diferent del que Maragall va mantenir en el mandat anterior, quan ERC va recolzar de forma decisiva el govern de Barcelona en Comú i el PSC, d’Ada Colau i Jaume Collboni, a qui va permetre aprovar els quatre pressupostos.

«No regalarem els vots»

«Farem una oposició diferent de la que vam fer els últims quatre anys. No regalarem els vots a ningú. Hem après la lliçó. Cal ser responsable amb la ciutat però la ciutat ens ha donat un missatge molt clar, que no li agradava un govern del PSC i els Comuns. La nostra funció no és ser la crossa d’un govern d’esquerres», ha declarat Alamany, que ha refredat la possible participació dels republicans en un tripartit si no canvien massa les coses.

I ha seguit amb l’esmena del mandat anterior: «ERC va ser excessivament generosa. Oblidem que és bo ser responsable amb la ciutat però que un no ha d’oblidar quina és la seva identitat, el seu perfil i el seu projecte de ciutat. Lamentablement, soc de l’opinió, i no és una reflexió personal, és col·lectiva, que cal canviar l’estratègia dels últims quatre anys, i per tant no farem de crossa del PSC ni dels Comuns».

«Relleus»

Sobre les recents eleccions internes d’ERC, que van deixar una imatge de divisió en dos bàndols, ha assegurat que hi ha assumptes en els quals la visió és la mateixa: «Hi ha coses que comparteixen les dues candidatures, una, que cal obrir una nova etapa. I això significa relleus. I la segona, que hem de prendre les decisions que ens deixin com més ben preparats millor per al 2027».

I ha aprofundit en com de malament va anar l’estratègia del mandat anterior: «És que ERC va passar de 10 a cinc regidors i no podem fer com si no hagués passat res. Cal prendre decisions. ERC, que és tot el partit, no només el grup municipal, ha de prendre decisions per estar preparada per al 2027. Una reflexió que segurament no vam fer els últims quatre anys, quan vam pensar en el dia a dia de la ciutat i en el que li convenia. És una lliçó que hem après. Totes les decisions que prenguem ara i els pròxims mesos estaran condicionades per com quedem més ben posicionats per al 2027».

Maragall

La regidora ha assegurat que Maragall està d’acord a deixar l’ajuntament: «Amb Ernest Maragall hem parlat moltíssimes vegades d’aquesta qüestió. Ell ja ha expressat que no serà els quatre anys aquí, de la mateixa manera que Xavier Trias i crec que Ada Colau tampoc». 

Notícies relacionades

La republicana ha elogiat el resultat que va obtenir el llavors alcaldable el 2019, quan va guanyar les municipals però es va quedar sense alcaldia pel suport de Manuel Valls a Colau: «Crec que Maragall mereix un reconeixement, és la primera vegada que un líder d’ERC guanya les eleccions a Barcelona. Caldrà veure com es fa aquest relleu en el grup municipal». 

I ha rematat l’argumentació afirmant que li toca a ella reemplaçar l’actual cap de files del grup: «Ell comparteix aquesta decisió, perquè és natural i cau pel seu propi pes, que no hi serà aquests quatre any, que no seguirà i que les regnes les agafarà la següent persona que hi ha a la llista, que en aquest cas soc jo».