Lligat a la part posterior

Vídeo | Un conductor arrossega un burro amb el seu cotxe per una carretera del Baix Llobregat

1
Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos i de la Policia Local de Corbera de Llobregat (Baix Llobregat, Barcelona) han denunciat un home de 63 anys per arrossegar un burro amb el seu cotxe. Aquest maltractament animal es va produir el 28 d’octubre a la tarda, quan la Policia Local de Corbera de Llobregat va ser alertada per diferents trucades d’una persona que arrossegava un burro amb el seu vehicle per la BV-2421 al seu pas per aquest municipi. A l’arribar al lloc, els agents van localitzar un grup de persones que havien aturat el vehicle que circulava amb l’animal.

Els testimonis van mostrar vídeos sobre els fets que havien passat i on es veia clarament com un home portava lligat un burro a la part posterior del seu vehicle amb el maleter obert i com l’animal no podia seguir la velocitat i queia en diferents ocasions arrossegat per la via.

Gràcies a les gestions fetes, els agents van concloure que el denunciat pretenia portar l’animal d’aquesta forma a través d’una distància de tres quilòmetres. S’ha de recordar que la manera correcta de traslladar els equins és amb remolcs habilitats o caminant pels llocs establerts.

Notícies relacionades

La Policia Local del municipi va comissar el burro i en va alertar la Unitat Regional de Medi Ambient de la RPMS, que es va fer càrrec de l’actuació immediatament. Efectius de la URMA van instruir diligències per maltractament animal i van denunciar el presumpte conductor del vehicle gràcies als vídeos i declaracions facilitats pels testimonis.

Quant a l’animal, va ser atès ràpidament per serveis veterinaris, que li van fer les cures de les ferides produïdes per l’arrossegament, i aviat serà traslladat a un centre de recuperació d’equins. No es pateix per la seva vida tot i que potser pot tenir estrès per la situació viscuda, segons un informe veterinari.