Baixada de la Glòria

El taxi gratuït per als veïns de Vallcarca torna després d’un escull burocràtic

El taxi gratuït per als veïns de Vallcarca torna després d’un escull burocràtic

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El servei de taxi gratuït a demanda per als veïns de la Baixada de la Glòria, al barri de Vallcarca (Barcelona) torna aquest dilluns després d’un mes de parèntesi per un concurs desert. L’Ajuntament de Barcelona finança aquest transport per compensar l’afectació a la mobilitat que causa la complexa instal·lació de noves escales mecàniques en aquesta via, molt costeruda i transitada perquè serveix d’accés al parc Güell.

El servei va començar al febrer i s’havia consolidat amb una trentena de viatges diaris. Poden fer-lo servir els barcelonins empadronats en aquest carrer i els adjacents. El consistori preveu mantenir-lo fins al desembre, quan es preveu estrenar les noves escales mecàniques. La reurbanització completa de la Baixada de la Glòria, no obstant, finalitzaria l’octubre del 2024 segons el districte de Gràcia.

El servei va haver de sortir a licitació aquest estiu per renovar la concessió, però el procediment va quedar desert. Un escull burocràtic que va deixar sense taxi gratuït aquests veïns a finals de setembre. El consistori va tornar a treure a concurs el servei a través d’una fórmula simplificada i l’ha adjudicat aquest 2 de novembre a l’empresa EcoTaxi Barcelona per 38.501 euros. Segons els plecs tècnics, l’ajuntament pagarà 12 euros per cada trajecte.

Carrers a què dona servei el taxi gratuït per les obres de la Baixada de la Glòria de Barcelona /

Ajuntament de Barcelona

De 7h a 23h i amb un sol itinerari

Notícies relacionades

Resolt el tràmit, el taxi torna aquest dilluns amb el funcionament ordinari. Els veïns poden demanar viatges a través d’una ‘app’ i des de les 07h i fins a les 23h, és a dir, dins l’horari de funcionament que tenien les escales mecàniques. L’itinerari serà sempre el mateix: des del domicili en qüestió fins a les parades de metro de Vallcarca i Lesseps, o viceversa.

Com ja va explicar El Periódico, el consistori no va poder canalitzar aquest taxi a demanda a través de la nova ‘app’ pública Picmi, perquè no permet el pagament dels viatges ni per part de l’usuari ni per part d’una administració o empresa. D’altra banda, la reurbanització de la via inclourà escales de pujada i baixada i reversibles, com demanaven els veïns, que durant anys han sigut víctimes d’avaries freqüents. Eren les més antigues de Barcelona en funcionament.

Temes:

Taxis