Barça-Sevilla i concert de Sabina: Montjuïc es prepara per a la seva primera gran coincidència

Manu Mitru

4
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest divendres, 29 de setembre, serà la primera vegada que coincideixi un partit del FC Barcelona amb un gran concert a Montjuïc. Exactament a la mateixa hora, a les 21.00, començarà el Barça-Sevilla a l’Estadi Olímpic Lluís Companys i el concert de Joaquín Sabina al Palau Sant Jordi, per al qual a penes queden entrades. 

Només faltaria un congrés al recinte de la fira de la plaça d’Espanya perquè acabés de donar-se una «tempesta perfecta» que col·lapsés la zona, però no serà en aquesta ocasió. Igualment, els dos espais de Montjuïc, situats tan sols a uns metres, reuniran milers de persones alhora, cosa que provocarà una punta extraordinària de visitants a la muntanya i alteracions en la mobilitat de la zona.

Com arribar-hi

Des de l’Ajuntament de Barcelona recomanen als espectadors que hagin d’assistir a qualsevol dels dos esdeveniments que es desplacin prioritàriament a peu, en transport públic o amb bicicleta. Com és habitual durant els dies de partit, a partir de les 1.00 hores començarà el dispositiu per restringir l’accés en vehicle privat a gran part del parc de Montjuïc. Als punts més pròxims a l’Estadi Olímpic els vehicles no hi podran circular, i als voltants de l’Anella Olímpica es requerirà una acreditació per poder accedir-hi

Per arribar-hi caminant, l’opció principal és anar per l’avinguda de Maria Cristina, on les escales mecàniques estaran en funcionament de manera reversible, tant per a l’anada com per a la tornada. També serà possible arribar a l’Anella Olímpica a peu a través del carrer del Foc o per l’àmbit de l’avinguda de Miramar, en el cas d’haver utilitzat el funicular.

Si s’opta per l’opció d’anar-hi amb bicicleta, el consistori insta a utilitzar els itineraris actuals a la calçada. Els ciclistes podran accedir a la muntanya sense restriccions fins al perímetre de seguretat.

Transport públic

Quant al transport públic, hi haurà un servei gratuït d’autobusos llançadora per a les persones que tinguin entrada per assistir al partit del Barça o al concert de Sabina. Sortiran des de Maria Cristina i des de l’aparcament de Fira 2, i connectaran amb la zona de l’estadi i el Palau. El servei començarà dues hores abans de l’inici del partit i acabarà una hora i mitja després que acabi. 

També hi ha la possibilitat d’agafar línies regulars d’autobusos de TMB que arriben fins a zones pròximes a l’Estadi Olímpic: 150 (reforçada), 13, 23, 55 i 125.

El funicular de Montjuïc també serà una de les principals formes d’accés. Incrementarà freqüències de pas, dues hores abans i durant les dues hores posteriors a la finalització del partit.

A més, es reforcen els serveis de metro i FGC a les estacions d’Espanya (L1, L3, L8 i altres línies de FGC); Poble Sec (L3); Paral·lel (L2, L3); Magòria - La Campana (L8 i altres línies de FGC). Així mateix, hi haurà el servei habitual dels autobusos regulars de TMB que arriben fins a la plaça d’Espanya (D20, D40, H12, H16, V7, 13, 23, 46, 52, 65, 79, 91, 109, 150 i 165) i el passeig de la Zona Franca (H16, V3, V5, 23, 109 i 125). També es podrà accedir a l’Anella Olímpica amb taxi.

Cotxe i moto: aparcaments reservats

El cotxe no és el mitjà de transport més recomanable per moure’s per aquesta àrea aquest divendres, a causa dels talls de trànsit que es portaran a terme a partir de les 16.00 hores. Les persones que vagin al Palau Sant Jordi amb cotxe només podran accedir-hi i aparcar en àrees especialment habilitades sempre que hagin fet una reserva prèvia d’espai, a través de l’enllaç que han rebut juntament amb l’entrada al concert. 

A més d’aquestes places, les persones que assisteixin al concert del Palau Sant Jordi també podran fer ús de l’aparcament de Fira 2 amb una tarifa base que els permetrà deixar el cotxe fins a dues hores abans de l’esdeveniment i fins a les 23.59 hores d’aquest mateix dia. Des d’allà, podran pujar a Montjuïc de forma gratuïta utilitzant el servei d’autobús llançadora ja esmentat.

Quant a les motos, l’Ajuntament de Barcelona ha habilitat diverses zones d’aparcament per a 3.500 motocicletes a les àrees pròximes a l’estadi, que estan situades entorn dels carrers de Font i Quer, Can Valero, Tarongers i el passeig del Migdia. Les motos podran accedir a aquestes zones d’aparcament sense necessitat de disposar d’acreditació i fins que es completi l’aforament.

Seguretat

Notícies relacionades

Les mesures de seguretat que s’aplicaran seran les ja contemplades en el pla acordat entre el FC Barcelona i l’ajuntament juntament amb la Guàrdia Urbana i BSM, que en aquesta ocasió també s’aplica per als espectadors del concert al Palau Sant Jordi «atesa l’excepcionalitat de la coincidència», ha apuntat el consistori.

El reforç de seguretat, amb 118 agents extres de la Guàrdia Urbana, els assumeix el Barça, com també la neteja (15.800 euros per partit), però tot el que té a veure amb la mobilitat es reparteix entre les dues institucions, de manera que el club abonarà 3,3 milions d’euros i la ciutat hi posarà de la seva butxaca 2,6 milions més. En total, 5,9 milions destinats a alleugerir les anades i vingudes al camp, però també a alterar al menys possible la vida i les rutines dels veïns dels pendents de Montjuïc.