Gràcia i Sant Gervasi

Segon accident en tres dies per la caiguda d’un arbre a les portes d’una escola de Barcelona

PREOCUPACIÓ | Més enllà de la crisi de les palmeres: els arbres, reivindicació veïnal emergentMés enllà de la crisi de les palmeres: els arbres, reivindicació veïnal emergent

EXPERTS | La sequera amenaça amb més caigudes d’arbres a Barcelona: «Es pot tornar a repetir»La sequera amenaça amb més caigudes d’arbres a Barcelona: «Es pot tornar a repetir»

JUTJATS | Oberta una causa penal per la caiguda de la palmera que va matar una noia al RavalOberta una causa penal per la caiguda de la palmera que va matar una noia al Raval

PLAGA | Una plaga d’escarabats condemna 1.200 arbres a ser talats a BarcelonaUna plaga d’escarabats condemna 1.200 arbres a ser talats a Barcelona

Maite Cruz

Segon accident en tres dies per la caiguda d’un arbre a les portes d’una escola de Barcelona
Segon accident en tres dies per la caiguda d’un arbre a les portes d’una escola de Barcelona

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nou ensurt a les portes d’una escola de Barcelona per l’arbratge. Un exemplar de 5 metres d’alçària s’ha desplomat davant l’escola Jujol de Gràcia, al carrer de la Riera de Sant Miquel, número 41. Segons ha avançat Betevé i han confirmat fonts municipals a EL PERIÓDICO, l’incident s’ha produït just en el moment en què sortia de classe l’alumnat, al voltant de les cinc de la tarda, però no ha causat cap víctima.

Es tracta d’un exemplar de mèlia o cínamom, i les causes encara són desconegudes. A l’haver caigut sobre la vorera, no produeix tampoc afectació al trànsit. Operaris de Parcs i Jardins el retiraran de la via pública.

Notícies relacionades

Es tracta del segon incident en tres dies davant una porta d’una escola. Divendres passat l’ensurt se’l va portar l’escola Jesuïtes Sant Gervasi, al carrer de l’Avenir, número 19. Dues branques de grans dimensions d’un arbre del centre van caure sobre un cotxe que circulava en aquell moment pel carrer. No va causar ferits tampoc, tot i que va coincidir amb l’hora de finalització de classes.

Aquest estiu la mort d’una noia al Raval per la caiguda d’una palmera va fer saltar les alarmes sobre l’estat i el futur de l’arbratge a Barcelona després de mesos de sequera. La causa de l’incident mortal no s’ha pogut establir, segons l’ajuntament, però com a mesura preventiva ha ordenat talar mig miler de palmeres de la mateixa espècie daliera que presentin afectacions i tots els exemplars de més de 10 metres d’alçària. No obstant, la caiguda d’arbres d’altres espècies ha ampliat el focus. Per exemple, el que va caure a la superilla de Sant Antoni.