Noves afectacions

Les obres del tramvia a la Diagonal tallaran quatre carrers de l’Eixample aquest setembre

Les obres del tramvia a la Diagonal tallaran quatre carrers de l’Eixample aquest setembre

Ayuntamiento de Barcelona

3
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Les obres per a la prolongació del tramvia de Glòries a Verdaguer avancen aquesta tardor i comporten canvis de mobilitat al voltant de l’avinguda Diagonal. Els dos carrers que fins ara han estat tallats al trànsit, València i Nàpols, recuperaran la normalitat a partir dels dies 10 i 11 de setembre. Ara bé, quatre carrers més els agafaran el relleu: talls a la vista a Bailèn, Castillejos, Roger de Flor i Padilla.

El comitè d’obres de l’Ajuntament de Barcelona es va reunir aquest dilluns per encarrilar la rentrée postvacacional i coordinar els pròxims mesos, una vegada recuperada aquesta setmana la mobilitat estàndard en volum i hores punta al reprendre’s els desplaçaments escolars i laborals. Segons han explicat a EL PERIÓDICO fonts municipals, aquesta trobada regular de responsables dels departaments municipals implicats va actualitzar calendaris de reobertura i tancament de carrers en funció de l’avenç dels diferents treballs fets a l’estiu.

La nova tanda d’afectacions pel tramvia tindrà una repercussió per al trànsit inferior respecte als grans talls d’estiu, per exemple, els dels carrers d’Aragó i Marina. En altres punts de Barcelona hi haurà intervencions que estrenyeran calçades sense arribar a ocupar-les del tot. Totes les dates indicades són orientatives i podrien ajustar-se per imprevistos i meteorologia.

Bailèn i Castillejos, després de la Diada

Els dos primers talls derivats d’obres del tramvia arribaran dimarts que ve, 12 de setembre. Afectaran les interseccions dels carrers Bailèn i Castillejos amb l’avinguda Diagonal. En el primer cas, les obres s’allargaran fins al 20 de setembre. Entre Provença i Diagonal l’accés serà limitat a veïns i vehicles d’emergències, la resta del trànsit es desviarà per Provença, Girona, Còrsega, Bruc i València.

La intervenció a Castillejos durarà una mica més, fins al 27 aproximadament, i afectarà les dues illes entre Aragó i Diagonal. L’última quedarà com a atzucac. Tant el transport públic com els vehicles privats es desviaran per Aragó, Lepant i Gran Via.

Roger de Flor i Padilla, a finals de mes

A finals de mes serà el torn d’un tram del carrer de Roger de Flor: del 26 de setembre fins al 4 d’octubre quedarà totalment tallat entre València i Diagonal, amb desviació prevista per València, Sicília i Mallorca. L’illa entre Mallorca i Diagonal quedarà com a atzucac i se suprimirà el gir de Nàpols cap al lateral de la Diagonal.

Finalment el carrer de Padilla estarà tallat del 27 de setembre fins a l’11 d’octubre a les dues petites illes ubicades a banda i banda de la Diagonal, entre Consell de Cent i Diputació. El trànsit es redirigirà a Marina i Consell de Cent i la parada del Bus Turístic es traslladarà uns metres fins a la vorera mar de Consell de Cent.

Carrils bici en marxa

A aquests talls cal sumar afectacions al carrer Mallorca, derivades de l’extensió del seu carril bici. Aquest dilluns van començar les del tram Sicília-Urgell i d’aquí uns dies començaran les del traçat entre el carrer Borrell i l’avinguda Tarragona. Quedarà pendent de resoldre l’illa d’Urgell a Borrell, on una pacificació escolar ocupa l’espai on aniria el carril bici. Al mateix capítol d’actuacions, també es veurà afectada la circulació pel passeig Ramon Trias Fargas, a la Vila Olímpica, per la creació d’un altre vial per a ciclistes.

Meridiana i Santander

Notícies relacionades

En paral·lel hi haurà novetats a la Meridiana, on es reduiran carrils en els dos sentits per l’avenç de la pacificació de l’avinguda. Per als vehicles que recorren aquesta artèria cap al centre de la ciutat, la pèrdua de calçada començarà el 17 de setembre. Per als que surten de Barcelona serà a partir de l’1 d’octubre.

D’altra banda, els veïns de la Verneda i el Bon Pastor estrenaran amb retard el nou pont de Santander, vial bàsic per comunicar aquests dos barris i per extensió els districtes de Sant Andreu i Sant Martí, dividits per les vies del tren. L’ampliació i millora d’aquest punt va començar a inicis de juliol i tenia com a data prevista de finalització el 3 de setembre, però el termini finalment s’allarga fins a la segona quinzena.