Pròxima reunió

Protesta davant l’Ajuntament de Barcelona contra la tala d’arbres a Can Raventós

REIVINDICACIÓ | Un cartell reactiva el pols veïnal a Sarrià pels jardins de Can RaventósUn cartell reactiva el pols veïnal a Sarrià pels jardins de Can Raventós

VÍDEO | Continua la tala d’arbres en una masia de Sarrià per construir pisos de luxeContinua la tala d’arbres en una masia de Sarrià per construir pisos de luxe

Protesta davant l’Ajuntament de Barcelona contra la tala d’arbres a Can Raventós

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La tala de 22 arbres per edificar habitatges de luxe a l’última masia verge de Sarrià manté mobilitzats en contra del projecte part d’aquest veïnat de Barcelona. Un grup de manifestants ha partit aquest dilluns des de la porta de la finca de Can Raventós, on continuen els treballs preliminars de les obres, i s’han desplaçat fins a la plaça de Sant Jaume, davant l’Ajuntament. Allà s’han concentrat aviat per instar al govern municipal de l’alcalde Jaume Collboni que ordeni frenar la construcció i reprengui els contactes amb la immobiliària Corp per intentar que bona part de la finca es conservi lliure d’edificació mitjançant una permuta de terrenys.

De moment, la plataforma Defensem Can Raventós ha aconseguit el compromís de ser rebuda en una pròxima reunió amb responsables municipals, encara pendent de data. El gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament, Joan Cambronero, s’ha acostat als congregats a Sant Jaume i hi ha conversat uns instants.

La controvèrsia plana sobre Can Raventós des de fa temps. L’Ajuntament va aprovar el pla d’edificació el 2020, que consagra que s’aixequin un màxim de 59 pisos catalogats d’‘ecoluxury’. La plataforma va presentar un contenciós per presumptes irregularitats en la tramitació del pla urbanístic, pendent de sentència. L’executiu municipal respon que les obres han començat perquè disposen de llicència i se cenyeixen a la legalitat.

Converses infructuoses

Mesos enrere, les converses entre el consistori i la promotora per intercanviar solars amb què rebaixar el nombre de domicilis a erigir a Sarrià no van prosperar. La tala d’un pi canari monumental a mitjans d’agost va donar el tret d’inici de les tasques per condicionar la parcel·la a la construcció de dos blocs.

Notícies relacionades

S’han tallat més arbres dins del recinte en els últims dies. Els veïns han alertat en més d’una ocasió la Guàrdia Urbana en les últimes setmanes. Els agents s’han personat i, després d’efectuar comprovacions, han autoritzat que la tala continués al disposar dels permisos en regla.

Defensem Can Raventós advoca perquè almenys part de l’edificabilitat concedida a la masia es traslladi a altres descampats de Barcelona. L’organització veïnal defensa que el terreny es converteixi en un refugi climàtic, amb vegetació abundant i obert als veïns. Per ara, és un espai privat i tapiat, inaccessible per als residents. La plataforma també proposa que la masia obri portes, com un espai climatitzat que doni alleujament en jornades de calor sufocant i allotgi equipaments que donin servei a veïns i entitats del barri.