Protesta contra l’ACCO i Uber

MAPA | Una marxa lenta de taxis tallarà el trànsit al centre de Barcelona aquest dimarts al matí

CONTEXT | Els taxistes preveuen col·lapsar el centre de Barcelona dimarts i demanen una investigació al ParlamentEls taxistes preveuen col·lapsar el centre de Barcelona dimarts i demanen una investigació al Parlament

MARXA | El taxi amnistia l’‘Operació Tornada’ i es manifestarà el 5 de setembreEl taxi amnistia l’‘Operació Tornada’ i es manifestarà el 5 de setembre

OBRES | La circulació per la Via Laietana queda tallada en sentit ascendent durant gairebé dos anysLa circulació per la Via Laietana queda tallada en sentit ascendent durant gairebé dos anys

MAPA | Una marxa lenta de taxis tallarà el trànsit al centre de Barcelona aquest dimarts al matí

MARTA PÉREZ / EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sector del taxi tallarà el trànsit a diverses artèries de la capital catalana aquest dimarts 5 de setembre al matí, en protesta per la sanció de 123.000 euros que l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha imposat a Elit Taxi per fer boicot a Uber i altres plataformes de VTC. L’associació professional han convocat una marxa lenta que tindrà afectacions de mobilitat des de les nou del matí fins al migdia.

Elit Taxi ha anunciat «milers» de taxis en la mobilització, que compta amb el suport del sindicat CCOO. El representant dels conductors, Tito Álvarez, assegura que serà «de les més grans que s’han vist» a Barcelona i que «col·lapsaran el centre de la ciutat». Els vehicles participants es concentraran a l’avinguda Maria Cristina, per iniciar el recorregut des de plaça Espanya. Tot i que inicialment van anunciar una «operació Candado» per bloquejar tots els accessos a la capital durant l’Operació Tornada de vacances, després de diverses reunions fructíferes amb les Administracions van convocar una marxa en dimarts laborables, just quan ja ha acabat la mobilitat vacacional però les hores puntes encara no s’han aguditzat per l’inici del curs escolar.

En aquest gràfic d’EL PERIÓDICO pot consultar-se el mapa detallat amb els carrers tallats per la manifestació. Per exemple la marxa lenta passarà per la Gran Via, Balmes, plaça Catalunya i Urquinaona i la Via Laietana. Acabarà a Marquès d’Argentera, ja que l’última parada és el Parlament de Catalunya, situat dins del parc de la Ciutadella, al qual no poden entrar els cotxes. Durant l’itinerari faran parada i una acció reivindicativa davant la seu de l’ACCO, a Via Laietana.

Els talls per la manifestació començaran a les nou del matí quan es tanqui al trànsit l’avinguda Maria Cristina, entre les Torres Venecianes de plaça Espanya. Posteriorment, a les 9.45 h, hi haurà parlaments d’Álvarez i Javier Pacheco, secretari General de CCOO Catalunya, en contra de la multa.

Notícies relacionades

A partir de les deu del matí els taxistes engegaran motors i donaran inici a una marxa lenta que acabarà al Parlament, on demanaran una comissió d’investigació per aclarir si hi ha hagut «tràfic d’influències» a l’ACCO per part d’empreses externes com Uber, a qui acusen de ser «el veritable mafiós». Amb la seva arribada esperen poder fer una declaració al faristol: «A veure si ens rep algú», ha dit, amb ironia, Álvarez.

Què demanen els taxistes

Els taxistes exigeixen que es constitueixi una comissió d’investigació al Parlament sobre els ‘Uber Files’ a Catalunya. Amb això pretenen demostrar les seves sospites de «tracte de favor» per part de l’ACCO cap a Uber. Un altre dels seus objectius és denunciar públicament les «sancions desproporcionades al taxi per exercir la seva llibertat d’expressió», amb referència a la multa esmentada. En aquest sentit presentaran al final de la marxa un calendari de mobilitzacions, que segons fonts de l’entitat aniran «de menys a més».