Mobilització

Els taxistes preveuen col·lapsar el centre de Barcelona dimarts i demanen una investigació al Parlament

Els taxistes preveuen col·lapsar el centre de Barcelona dimarts i demanen una investigació al Parlament

NACHO DOCE / REUTERS

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’associació professional Élite Taxi espera que la mobilització de taxistes que hi ha convocada el 5 de setembre a Barcelona sigui «de les més grans que s’han vist» a la ciutat. Ho ha dit el representant de l’entitat, Tito Álvarez, després de la reunió que ha mantingut aquest dimecres a la tarda amb la consellera de Territori, Ester Capella, en la primera trobada de tots dos des que ella va assumir la cartera al Govern.

La mobilització de dimarts, per a la qual Álvarez espera «milers» de taxis, denunciarà la sanció de 123.000 euros que l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha imposat a l’entitat per fer boicot a Uber i altres plataformes de VTC. «Uber és el veritable mafiós», ha assegurat Álvarez, que ha augurat que dimarts, de 9.00 h del matí a 14.00 h del migdia, els taxistes «col·lapsaran el centre de Barcelona» en una marxa lenta que acabarà al Parlament, on els taxistes demanaran una comissió d’investigació per aclarir si hi ha hagut «tràfic d’influències» a l’ACCO.

Álvarez ha sortit satisfet de la reunió amb Capella i ha celebrat que el model de taxi que el Departament dibuixa «és molt similar» al que defensa el col·lectiu. Així, les dues parts coincideixen que cal «reforçar un servei públic d’interès general» i també endurir les sancions internes per evitar males praxis al sector.

El representant d’Élite Taxi també ha destacat la bona sintonia amb el Departament i amb el seu director general, Oriol Martori, també present en la reunió d’aquest dimecres junt amb el secretari de Transports, Marc Sanglas. Les converses que l’entitat ha mantingut amb Martori durant el mes d’agost han servit perquè els taxistes hagin decidit «relaxar» les mobilitzacions. Unes converses en què el Govern ha mostrat una actitud «molt bona» i que han convençut Élite Taxi que tots dos podran treballar per fer «millores estructurals al sector, que és el que necessita».

Protesta i possible «irregularitat» a l’ACCO

En paral·lel, Álvarez també ha anunciat que la mobilització de dimarts tirarà endavant «sí o sí», una protesta per la qual «milers» de taxis es concentraran des de les nou del matí a les torres venecianes i que a partir de les 9.45 h es desplaçaran en marxa lenta per tota la Gran Via, pel carrer Balmes i fins a la Via Laietana. Álvarez ha augurat que la mobilització durarà fins a les dues del migdia.

Notícies relacionades

Una vegada a la Via Laietana, els taxistes preveuen fer una protesta davant la seu de l’ACCO per la multa imposada a finals de juliol a Élite Taxi per fer boicot a Uber i a altres plataformes de mobilitat. «Uber és el cap d’ACCO, és el que està movent els seus fils. És el veritable mafiós», ha denunciat Álvarez, que ha augurat que la mobilització de dimarts serà «massiva» i servirà, també per denunciar «que no ens censuraran, que no ens apaivagaran i que l’Autoritat Catalana de la Incompetència actua com la Gestapo».

De la mateixa manera, Álvarez ha assegurat que el col·lectiu té «indicis» que hi pot haver hagut «tràfic d’influències» a l’ACCO, i per això ha explicat que la mobilització de dimarts acabarà al Parlament on els taxistes demanaran als grups parlamentaris que impulsin una comissió d’investigació per esbrinar si hi ha hagut alguna irregularitat.