Mobilitzacions

Sindicats i subcontracta de Facebook a Barcelona acorden rebaixar els acomiadaments a 251

Sindicats i subcontracta de Facebook a Barcelona acorden rebaixar els acomiadaments a 251
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El comitè de CCC, la subcontracta de Facebook a Barcelona, ha arribat a un preacord amb l’empresa per rebaixar de 334 a 251 els acomiadaments inclosos a l’expedient de regulació d’ocupació (ero), que si fos ratificat pels treballadors suposaria la desconvocatòria de les mobilitzacions previstes.

Segons han confirmat Efe amb fonts d’UGT, el preacord es va tancar ahir i durant tot el cap de setmana els treballadors n’estan votant la ratificació o no. La subcontracta de Facebook a Barcelona va presentar un expedient de regulació d’ocupació (ero) per acomiadar 334 treballadors, al·legant una disminució del volum de feina, en línia amb el que han fet altres tecnològiques.

El preacord redueix a 251 persones el nombre d’acomiadaments i el 70% podrà adscriure’s a l’ero de manera voluntària, mentre que el 30% restant serà decidit per l’empresa amb el criteri de menys antiguitat i excloent-ne el col·lectiu vulnerable establert per les dues parts.

Notícies relacionades

Els afectats seran indemnitzats amb 30 dies per any treballat i es garanteix una indemnització mínima per a tothom de 1.500 euros bruts. L’empresa també s’ha compromès que les persones afectades per l’ero tindran dret preferent de contractació si la firma fa nous contractes.

En cas que l’empresa presenti un ero abans del 31 de desembre del 2023, la indemnització mínima serà de 30 dies per any treballat. La ratificació d’aquest preacord suposarà la desconvocatòria de les mobilitzacions convocades pel comitè d’empresa per als dies 21 i 24 d’agost a les portes de la Torre Glòries, on la companyia té la seu.