Canvi d’horari

Els ‘badulaques’ hauran de tancar abans durant les festes de Sants per evitar ‘botellons’

Els ‘badulaques’ hauran de tancar abans durant les festes de Sants per evitar ‘botellons’

Sergio Laiz

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les festes de Sants 2023 comencen aquest dissabte 19 d’agost i s’allargaran fins al dia 27; període en què el barri ha programat una gran varietat d’activitats al voltant dels seus carrers decorats. Per mirar de contenir els ‘botellons’, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit avançar l’hora de tancament de botigues tipus ‘badulaque’.

Segons ha informat el consistori, aquest any mentre duri la festa major de Sants es limitarà l’horari d’obertura dels comerços de venda d’alimentació amb permís de venda d’alcohol. Per això, hauran d’estar tancats des de les 22.00 h i fins a les 07.00 h.

Notícies relacionades

Aquesta restricció afectarà unes 200 botigues que es troben en l’àmbit delimitat per l’avinguda de Madrid, la rambla Brasil, Badal, Constitució, Numància i Tarragona. En aquest espai és on hi ha els principals centres d’activitat festiva nocturna.

«La mesura busca reduir el consum d’alcohol a la via pública i reduir les conductes incíviques i els ‘botellons’. Tot per fer més compatible la participació en la festa major amb el descans dels veïns, i amb especial èmfasi en la reducció de la brutícia a la via pública derivada de l’activitat de ‘botellon’», argumenta l’ajuntament.