Orinar, fer pintades o beure al carrer

Entra en vigor la pujada de les multes per incivisme a Barcelona: fins a 600 euros

¿CONDUCTES EQUIPARABLES? 3 Lajuntament <BR/>multa indistintament vendre o consumir alcohol a la via pública (esquerra), tirar burilles a <BR/>terra (a dalt) i <BR/>orinar a la via <BR/>pública (dreta), <BR/>sota el paraigua <BR/>de les ordenances <B

¿CONDUCTES EQUIPARABLES? 3 Lajuntament
multa indistintament vendre o consumir alcohol a la via pública (esquerra), tirar burilles a
terra (a dalt) i
orinar a la via
pública (dreta),
sota el paraigua
de les ordenances arxiu / josep garcia

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha endurit les sancions per incivisme a la via pública i des d’aquest divendres les infraccions teòricament ja surten més cares. De mitjana, es tracta d’un increment del 55% d’imports previstos per algunes sancions.

És una mesura que ja va anunciar el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, a finals de juliol, i que ha entrat ara en vigor. L’objectiu del consistori, segons Batlle, ha sigut incrementar el cost de les sancions de les activitats «més visibles i molestes» per als veïns, com ara orinar a la via pública, fer pintades en edificis i beure al carrer. Segons ha explicat, la Guàrdia Urbana ja ha donat les indicacions als agents i s’han adequat els dispositius PDA per tramitar les sancions amb els nous imports.

Notícies relacionades

L’ajuntament espera que l’enduriment «millori la qualitat» de les activitats que tenen lloc a l’espai públic. En aquest sentit, i tal com va explicar Batlle quan va presentar la mesura, els exemples d’incivisme que més cars sortiran a la ciutadana són orinar al carrer (que passa de 200 a 300 euros) i fer pintades en edificis (de 300 a 500 i fins i tot a 600 si són edificis patrimonials). Així mateix, la sanció per beure al carrer es podria elevar també fins als 600 euros depenent del cas.

La mesura s’emmarca dins del Pla Endreça de l’Ajuntament de Barcelona, que té per objectiu la millora de les percepcions sobre neteja i inseguretat a la ciutat i que preveu fomentar el civisme i la convivència. «El Pla Endreça suposa limitar activitats invasives a l’espai públic», ha afirmat Batlle en unes declaracions a l’ACN.

Temes:

Incivisme