El 23 de juny

Sancionat un policia de Badalona per robar sobres de pernil valorats en 25€ en un Mercadona

Afrontarà un mes i mig de multa per delictes lleus de furt i lesions al supermercat del centre comercial Màgic

CONTEXT | S’ha obert un expedient a un agent urbà de Badalona que va perdre l’arma en un cine i ho va ocultar

Sancionat un policia de Badalona per robar sobres de pernil valorats en 25€ en un Mercadona

Ayuntamiento de Badalona

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Un agent de la Guàrdia Urbana de Badalona ha sigut sancionat per robar sobres de pernil valorats en 25,60€ al Mercadona ubicat al centre comercial Màgic Badalona.

Els fets es remunten al 23 de juny a les 15.00 h, quan des del centre de control del supermercat van contactar amb els Mossos d’Esquadra a l’observar un vigilant de seguretat que un home «agafava dos sobres de pernil i se’ls amagava dins dels pantalons i, a continuació, passava la línia de caixes sense pagar», tal com detalla la relació dels esdeveniments en les diligències del cas a les quals ha tingut accés EL PERIÓDICO.

A l’adonar-se’n el vigilant de l’estratagema, prossegueixen les esmentades diligències, va aturar l’agent, el nom del qual respon a les inicials I.S.M, i aquest seguidament va tornar els dos paquets de pernil i va intentar escapar. Al tractar d’impedir-l’hi el vigilant, l’agent li va donar «un cop amb la mà a la zona del cap per escapolir-se’n», relata l’expedient.

Partint dels fets relatats, el representant legal del Mercadona va fer expressa la seva voluntat de denunciar els fets, que van ser enjudiciats pel Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Badalona el 28 de juny en sentit condemnatori; el jutge atribueix a l’agent una multa d’un mes i mig a raó de 9€ per dia en concepte de delictes lleus de furt i lesions, tal com confirmen fonts coneixedores del cas.

Consultades per aquest diari, fonts del Govern municipal (PP) de Badalona asseguren que, tot i que els fets queden al marge de les funcions laborals pròpies de l’agent, «pensem que aquests comportaments són incompatibles amb la funció de ser agent de la Guàrdia Urbana de Badalona». A partir que es tingui «comunicació oficial de la sentència», prossegueixen les fonts municipals, «s’obrirà un expedient disciplinari amb les conseqüències que decideixi el departament de Recursos Humans».

Malestar a la Guàrdia Urbana de Badalona

Ja fa temps que el clima de la Guàrdia Urbana de Badalona està agitat, ja que el mateix ajuntament els va acusar de fer una «vaga encoberta»el novembre del 2022 en ple conflicte pel pagament de les hores extra.

A aquest delicat context laboral se sumen esdeveniments com el del furt del pernil que han generat un malestar evident en el cos, tal com confirmen a aquest diari fonts coneixedores del context policial de Badalona.

Notícies relacionades

Aquestes mateixes fonts en citen més exemples, com el de l’agent que va perdre la seva arma en un cine i ho va ocultar, al considerar que certs policies de la Guàrdia Urbana de Badalona tenen comportaments inapropiats i «fan mal a la institució», per la qual cosa veuen necessari que durant aquest nou mandat polític es depurin responsabilitats policials a la quarta ciutat més poblada de Catalunya.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona