Política municipal

Collboni obre ronda de contactes amb la resta de partits a la recerca d’acords

23J | Collboni, sobre les negociacions postelectorals: «Barcelona no serà moneda de canvi»Collboni, sobre les negociacions postelectorals: «Barcelona no serà moneda de canvi»

23J | Trias veu viable que Junts investeixi Sánchez: «Hi ha partit»Trias veu viable que Junts investeixi Sánchez: «Hi ha partit»

PACTES | ¿Quines condicions pot posar Junts a la investidura de Pedro Sánchez?¿Quines condicions pot posar Junts a la investidura de Pedro Sánchez?

Collboni obre ronda de contactes amb la resta de partits a la recerca d’acords

.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dilluns l’obertura d’una ronda de contactes amb la resta de grups municipals de l’Ajuntament per «fer governable» la ciutat una vegada passades les eleccions generals d’aquest diumenge. Com va anunciar la setmana passada a l’acte ‘Afterwork’ d’El Periódico, aquesta primera ronda formal busca explorar acords a partir de la geometria variable, és a dir, articulant majories amb diferents socis segons convingui en cada ocasió.

En declaracions als periodistes aquest dilluns per valorar els resultats del 23J, Collboni ha explicat que aquesta setmana farà la seva ronda de contactes, de més representació a menys, de manera que amb el que primer es reunirà serà amb el líder de Trias per Barcelona, Xavier Trias.

Notícies relacionades

«Hem de prendre decisions importants sobretot a la tornada de l’estiu», ha afirmat l’alcalde, que ha insistit en la seva voluntat de diàleg i entesa. En aquest sentit, ha dit que plantejarà als líders prioritzar els problemes dels ciutadans: «És obvi que el resultat a Barcelona reforça també la posició del PSC, sobretot en el sentit que la gent vol acords, que vol diàleg i vol política útil i resoldre els problemes».

I ha recordat que des de les eleccions municipals del 28 de maig ha mantingut converses amb tots els líders polítics de l’Ajuntament, excepte amb Vox.