Per ordre judicial

Dictada data de desallotjament per a la casa okupa La Ruïna a la Bonanova (Barcelona)

Dictada data de desallotjament per a la casa okupa La Ruïna a la Bonanova (Barcelona)

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts

El jutjat ha fixat data per al desallotjament de La Ruïna, una de les dues cases okupes de la plaça Bonanova de Barcelona que es van convertir en munició electoral en vigílies de la campanya de les municipals del 28M.

Segons han informat fonts de la Sareb, propietària de més del 60% de la finca, el jutjat ha posat un dia límit perquè els okupes de La Ruïna abandonin l’immoble, a risc de ser desnonats per la policia si no ho fan voluntàriament.

El mes de maig passat, la titular del jutjat de primera instància número 39 de Barcelona va estimar la demanda presentada per la Sareb i va ordenar als okupes abandonar La Ruïna, una decisió que aquests van recórrer davant l’Audiència de Barcelona.

L’Audiència no ha resolt encara sobre la demanda, però el recurs no té efectes suspensius del procés de desallotjament, de manera que aquest segueix endavant. La data dictada per la jutge és el pròxim 30 de novembre del 2023.

Notícies relacionades

La Ruïna i l’edifici adjunt El Kubo, també ocupat i propietat de la Sareb, es van convertir en armes electorals en vigílies de la campanya del 28M, quan els alcaldables del PP, Valents, Vox i Cs van acudir a la plaça Bonanova a mostrar el seu suport als veïns mentre l’empresa de desallotjaments extrajudicials Desokupa anunciava que faria fora els okupes per la força.

La Sareb va sol·licitar als jutjats de Barcelona el desnonament dels dos immobles, en els quals des del 2016 viuen grups itinerants d’ocupants: la justícia va ordenar el mes de març passat el desallotjament d’El Kubo, però es va ajornar per falta de mesures de seguretat al ser limítrofa amb La Ruïna. De fet, la policia apostava per desallotjar-los tots dos conjuntament.

Temes:

Okupes