Pride BCN

Programa d’activitats per a les festes de l’Orgull Gai 2023 a Barcelona

¿Quan se celebra l’Orgull Gai a Barcelona? Dates del ‘Pride’?

Catalunya tindrà el primer centre de memòria històrica LGTBI+ del sud d’Europa

Rocío Saiz es burla del policia que va intentar detenir-la a l’Orgull de Madrid

Programa d’activitats per a les festes de l’Orgull Gai 2023 a Barcelona

Jordi Otix

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Pride de Barcelona acaba aquesta setmana amb multitud d’activitats per a totes les edats. Una reivindicació dels drets del col·lectiu LGTBIQ+ en forma de celebració que s’ha estès a centenars de països del món. Tot i així, la lluita continua dempeus per assegurar la seguretat i les llibertats de les persones que formen part d’aquest grup que inclou totes les expressions de gènere i sexualitat.

Amb aquest motiu, diverses organitzacions s’han agrupat per donar forma a aquests valors i materialitzar-los en forma d’activitats educatives i d’oci, actes institucionals, una bateria de concertsi manifestacions. Des d’EL PERIÓDICO els presentem les opcions que ofereix el Pride BCN els pròxims dies:

Dimecres 12 de juliol

  • Acte inaugural institucional a La Paloma, a porta tancada, amb l’assistència de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

Dijous 13 de juliol

  • Pregó de l’Orgull LGTBIQ+ 2023 amb Jordi Petit i Isabel Franc a la plaça Universitat (20.00 h).

  • Concert a la plaça Universitat presentat per Alex Marteen (19.00 h – 22.00 h).

Divendres 14 de juliol

‘PRIDE! KIDS’ i la zona ‘Village’

Notícies relacionades

PRIDE! KIDS

  • A la tarda comença el ‘PRIDE! KIDS’ on els nens seran els principals protagonistes i podran fer tallers i activitats.

  • La zona ‘Village’ a la tarda és la novetat d’aquest any. Ocupa 5.000 metres quadrats de la plaça Universitat amb una sèrie d’estands de les empreses organitzadores del Pride. Al ‘Village’ i el ‘Pride Kids’ hi haurà les següents activitats destacades:

  • Classes de salsa, swing i ‘lindy hop’ amb les Panteres Grogues estaran disponible a la zona de la ‘Village’, a la plaça Universitat.

  • Competicions esportives de bàsquet i tennis de taula obertes.

  • La carrera de talons està sent un fenomen mundial durant les dates de l’orgull LGTBIQ+ i també ho és a Barcelona. Es tracta d’una carrera curta a les set de la tarda a la plaça Universitat amb el requisit de portar talons alts posats.

  • Firma de llibres a l’estand d’Antinous.

Actuacions

  • Concert a l’avinguda Maria Cristina a les 20.30 h. Amb Sharonne com a presentadora i l’actuació de l’artista Loreen entre d’altres.

  • A l’espai de l’avinguda Maria Cristina, a més d’acollir els artistes de la programació musical, estrenarà la ‘Lounge Zone’ a la plaça Univers, una zona de terrassa i ‘food tracks’ amb grans pantalles per seguir les actuacions de Paulina Rubio, Loreen i altres espectacles.

  • Concert a la plaça Universitat presentat per La Barbie Calva a les vuit del vespre.

Dissabte 15 de juliol

‘PRIDE! KIDS’ i la zona ‘Village’

PRIDE! KIDS

  • Espai ‘Village’ disponible durant el matí a partir de les deu del matí a la plaça Universitat.

  • També es torna a celebrar el ‘PRIDE! KIDS’ a la plaça Universitat des de les deu del matí fins a les dues del migdia. Les activitats començaran a primera hora amb un mural col·lectiu en el qual podran participar els més petits de la casa. A la mateixa hora començarà un taller de manualitats i estarà disponible la biblioteca LGTBI infantil per educar sobre la importància de la inclusivitat. A partir de les onze, el grup Ambauka tocarà seguit del ‘Cuenta-cuentos’ que començarà a les 12 del migdia.

Actuacions

  • Concert a l’avinguda Maria Cristina. Amb la presència a l’escenari de Paulina Rubio (entre altres artistes) i les presentadores Sharonne i Yolanda Ramos, començaran les actuacions a les 20.30 h amb Siderland.

  • Concert a la plaça Universitat a les 20.15 h. Presentat per Vidda Priego amb les actuacions d’artistes com Morrejada o Futurachicapop.

La Marxa de l’Orgull

  • La Manifestació de l’Orgull LGTBIQ+. Recorrerà l’avinguda del Paral·lel. Per a més informació poden consultar horari, recorregut i més detalls a la web d’EL PERIÓDICO.