Altes temperatures

Vídeo | Així es refresquen els animals del Zoo de Barcelona en plena onada de calor

La pols en suspensió sahariana empitjora la qualitat de l’aire a Barcelona

Els 5 consells de l’Hospital Clínic per prevenir cops de calor

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’onada de calor que ha arrencat aquest dilluns i que es preveu que s’allargui fins dijous a Catalunya s’està fent notar a Barcelona, on a més la pols sahariana en suspensió està empitjorant la qualitat de l’aire. Aquestes condicions també afecten els animals, i al Zoo de Barcelona ha informat que s’estan aplicant mesures especials per pal·liar els efectes de l’increment de temperatures.

En un vídeo, el Zoo de Barcelona mostra que ja ha activat el seu protocol especial en aquests casos. S’hi pot veure una capibara menjant síndria congelada, mangostes refrescant-se amb una manguera i un ximpanzé menjant una taronja gelada.

Així mateix, des del Zoo han informat que als primats els ofereix fruita congelada o gelat de suc de fruita; a les girafes se’ls donen blocs de gel amb fruita i, als suricates i herpèstids, granissats de cucs.

Notícies relacionades

En altres casos, com els elefants, els bisons i els búfals nans, els professionals del Zoo refresquen les seves instal·lacions amb mangueres d’aigua. En el cas dels pandes vermells, això es fa amb aspersors.

Així mateix, per vetllar per la bona hidratació de les espècies, els cuidadors renoven amb més freqüència l’aigua dels abeurador perquè estigui fresca i incrementar el número que hi ha a disposició dels animals. També procuren garantir que els animals puguin accedir «sempre que vulguin» a les zones de resguard i interiors de les seves instal·lacions, mantenint les comportes obertes «en tot moment».