Barcelona Global

Jorge Rojas: «Barcelona ho té tot per ser el hub d’Europa en estudis internacionals»

El 2008 va crear BEO World i Oxford Education Lit, amb el Grup Oxford International a Londres, posicionant-se com a líders en l’educació a l’estranger

Jorge Rojas: «Barcelona ho té tot per ser el hub d’Europa en estudis internacionals»

Barcelona Global

2
Es llegeix en minuts

Jorge Rojas, originari de Ciutat de Mèxic, ha viscut a Alemanya i Anglaterra abans de mudar-se a Barcelona fa 10 mesos. L’any 2000 va fundar Education & Travel Group, junt amb el seu germà Sergio Rojas, amb l’objectiu de crear oportunitats perquè els estudiants puguin viatjar a l’estranger a formar-se i tornar a Mèxic per cooperar en el desenvolupament d’un país millor. El 2008 va crear, amb el Grup Oxford International a Londres, BEO World i Oxford Education Lit, posicionant-se com a líders en l’educació a l’estranger.

 ¿Per què vas escollir Barcelona?

Barcelona ho té tot: un clima perfecte, la platja, moltíssim esport, historia i sobretot una gran gastronomia. Barcelona és ‘petita’ si la comparo amb Ciutat de Mèxic, però té tot el que una gran metròpoli et pot oferir, però sens dubte la seguretat i l’educació per als meus fills va ser el que em va fer decidir-me al 100%. A més Barcelona ho té tot per ser el gran hub d’Europa quant a estudis internacionals. Per descomptat podria ser el nou Silicon Valley europeu, però més que això, estic totalment convençut que Barcelona és el somni de qualsevol estudiant internacional. Molt més ben posicionada com un destí per fer intercanvis escolars, universitats i màsters, Barcelona podria atraure una derrama econòmica impressionant, com passa al Regne Unit. 

¿Quins aspectes de la ciutat destacaries com a positius?

Barcelona té una facilitat de moviment impressionant. La connexió amb tot Europa és molt senzilla i poc a poc s’està connectant de manera directa amb tot el món. La seguretat és un factor clau que ressalto com a molt positiu. Moure’s dins de Barcelona és summament senzill, ja sigui amb cotxe, bicicleta o caminant. L’aspecte cultural i la proposta d’esdeveniments internacionals definitivament fa que Barcelona sigui un atractiu mundial. 

¿Quins aspectes de la ciutat cal millorar?

Honestament intentaria millorar una mica la seguretat en zones turístiques com les Rambles. En ocasions et pots sentir una mica insegur. La neteja a tota aquesta zona, incloent el barri Gòtic, hauria de millorar ja que és la imatge que donem al món. A més, també podria millorar si treballés més la visió i percepció que el públic té de Barcelona. La majoria de persones veuen la ciutat únicament com un destí turístic, no obstant Barcelona ha de ser vista com un hub d’educació internacional, un lloc on és summament atractiu invertir en tota mena d’indústria. I sobretot treballar perquè Barcelona mai passi de moda. 

¿Què esperes de Barcelona en els pròxims anys?

Somio amb una Barcelona plena d’estudiants internacionals. Somio amb una Barcelona trilingüe: castellà, català i anglès. I somio amb poder contribuir, a través de la meva experiència, que més i més persones somiïn amb Barcelona com un destí de vida i en l’educació com a una assegurança de vida. Espero fer tot el possible perquè Barcelona mai deixi de ser atractiva. Es diu fàcil, però és una tasca que requereix moltíssim esforç. 

Notícies relacionades

¿Quina sents que és la teva ciutat? ¿Què és el que més trobes a faltar?

La meva ciutat definitivament és Barcelona. Aquí creixeran els meus fills, on podré veure els millors concerts i esdeveniments esportius i on em continuaré desenvolupant professionalment. En aquest món tan globalitzat on ja no hi ha fronteres, és molt fàcil seguir en contacte amb la família i amics de tota la vida, a més que sempre existirà un pretext per visitar Barcelona.