Barcelonejant

Només va faltar escoltar Jordi Pujol

L’expresident va ser un dels més sol·licitats per fer-se ‘selfies’ i fotos en la 36a edició dels Premis Pimes de Pimec

MÉS ‘BARCELONEJANT’ | Llegeix aquí tots els articles de Joan Vehils

3
Es llegeix en minuts
Només va faltar escoltar Jordi Pujol

Era la 36a edició dels Premis Pimes, la festa del Dia Nacional de l’Empresa a Catalunya i la nit d’Antoni Cañete. Tot estava llest per a l’ocasió. Poder de convocatòria insuperable i prop de 1.000 convidats. O sigui, que no va faltar ningú. Bé, gairebé ningú. Ada Colau havia confirmat la seva presència i hores abans la va anul·lar i Oriol Junqueras va fallar.

Tot i això, una vegada més, els polítics, en el seu afany de protagonisme, gairebé eclipsen el president de Pimec. I no ho van aconseguir perquè Cañete té personalitat, discurs propi i no es mossega la llengua. Això, sí, l’hora i mitja llarga de discursos entre el president de la Fundació Pimec, Josep González; Jaume CollboniJosé Manuel AlbaresPere Aragonès, i Meritxell Batet es van fer eterns.

És veritat que hi havia ganes d’escoltar el nou alcalde, que va anunciar que ha arribat la ‘Barcelona del sí’, o que el president Pere Aragonès va ser clar, curt i concís, però al ministre José Manuel Albares algú li hauria de revisar la longitud dels seus discursos. El seu parlament va ser monòton i interminable i la gent va desconnectar. També va costar seguir les paraules de la presidenta del Congrés i actual candidata del PSC a les eleccions generals. Batet va pujar a l’escenari, es va acostar al faristol i va advertir que seria breu, però no va complir. Va llegir fins a l’última paraula d’un discurs que no va deixar ni un titular. Va vestir millor que va parlar.

Dit això, cal felicitar Antoni Cañete per aconseguir reunir gran part de l’empresariat català amb representants de tota la classe política catalana. Perquè allà hi havia els presidents José Montilla i Jordi Pujol, que als seus 93 anys va ser un dels més saludats i sol·licitats per fer-se ‘selfies’ i fotos. També van fer acte de presència la ministra de Treball, Raquel Sánchez; el líder del PSC, Salvador Illa; el de Junts, Jordi Turull; el conseller Roger Torrent; la candidata a les eleccions i sempre somrient Míriam Nogueras; Xavier Trias; Daniel Sirera; Nacho Martín Blanco, o l’acabada d’estrenar regidora de l’Ajuntament de Barcelona Maria Eugènia Gay, que lluïa un elegant vestit rosa.

Albiol, el més felicitat

Va ser curiós observar com el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, d’ERC, va estar parlant abans, durant i després de l’acte amb Jordi Turull, de Junts. Alguna cosa es portaven entre mans. També va ser curiós el bon rotllo que van mostrar el nou alcalde i el president de la Generalitat. Res a veure amb aquella trobada freda i distant després de l’acte d’investidura de Collboni. El més felicitat per tots va ser, sens dubte, el flamant alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. Un dels polítics del PP que més triomfa a Catalunya i que més simpaties desprèn junt amb Sirera.

Fora de la classe política va destacar la presència de la vicepresidenta de la Copa Amèrica, Aurora Catà; la vicepresidenta de Huawei, Therese Jamaa; l’expresident del Cercle d’Economia, Javier Faus; el president del grup Hotusa, Amancio López, i el president d’Adecaff, August Tarragó. Per cert, no va passar desapercebut el vestit llampant de color rosa del secretari general de Pimec, Josep Ginesta.

Em vaig creuar també amb Josep Santacreu: l’ex-CEO del Grup DKV està treballant a fons per presidir la Cambra de Comerç després de les eleccions que celebraran al setembre. La llista no acaba aquí. La taula més desitjada i divertida va ser la que formaven les impulsores i organitzadores de l’exitós primer ‘suquet’ de dones que es va celebrar a l’hotel Sant Pere del Bosc de Lloret de Mar.

Notícies relacionades

O sigui, que per allà hi havia Pati Rodriguez; Emma Gumbert; Erika Torregrossa; Txell Olivet; Joana Ortega i, de negre i marcant estil, Anna Gener. Entre empresaris i comerciants hi havia els secretaris generals de CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros. Doncs això, que no va faltar gairebé ningú...

¡Ah! L’acte es va celebrar al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), on algú ha de revisar amb urgència l’acústica de la sala on es van fer els parlaments i el posterior sopar. Per la seva banda, la Fira, de la qual depèn la instal·lació, no pot tardar a donar l’ordre de pintar els grafitis exteriors. No se’n salva ni un i la imatge de l’entrada és de deixadesa.

Temes:

Barcelona