Al districte de les Corts

Comença la demolició d’una casa centenària a un barri en extinció de Barcelona

SOS per salvar un edifici centenari a les Corts

Barcelona desdibuixa l’empremta de la Colònia Castells

Comença la demolició d’una casa centenària a un barri en extinció de Barcelona

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta setmana han començat les tasques de demolició d’una casa gairebé centenària de la plaça del Carme, al barri (en extinció) del Camp de la Creu. Un equip d’operaris treballa en la demolició del petit edifici granat, condemnat per l’operació urbanística que viu la zona, al districte de les Corts. Recentment ha sigut reallotjada la veïna que hi ha residit durant dècades. El desenllaç d’aquesta finca contrasta amb el d’un altre edifici de l’illa, a Montnegre, 46, per al qual els veïns han aconseguit l’indult després d’una campanya de pressió.

Notícies relacionades

La plataforma Salvem el Camp de la Creu ha reivindicat durant mesos la preservació de tots els edificis possibles de l’antic barri obrer, per evitar un desenllaç com el de la Colònia Castells. No ha sigut possible en el cas de la plaça del Carme, 4. En un tuit han criticat que l’Ajuntament de Barcelona «esborri» el patrimoni cultural del barri, i d’aquesta manera, la seva identitat.

A la primavera van ser reallotjades les 11 últimes famílies que continuaven en aquest enclavament, enmig d’edificis semitapiats o ja buits. La plataforma crítica amb el projecte del Camp de la Creu va agafar la demolició que també estava prevista a la finca centenària del número 46 del carrer Montnegre com a referent de la seva memòria històrica i cavall de batalla, i va aconseguir salvar-la. No va tenir la mateixa sort el cap de xai que presidia l’entrada, que ja es va retirar l’any passat per preservar-lo.