El nou govern de Barcelona

Collboni nomena Maria Buhigas i Oriol Altisench arquitecta i enginyer en cap del seu govern

Collboni nomena Maria Buhigas i Oriol Altisench arquitecta i enginyer en cap del seu govern

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Jaume Collboni, nou alcalde de Barcelona, ha comparegut aquest dijous després de la primera reunió de la comissió de govern per informar de dos nomenaments rellevants. Un és el de Maria Buhigas com a arquitecta en cap de la ciutat, i l’altre, el d’Oriol Altisench com a enginyer en cap.

Collboni ha acudit al Saló de Cent acompanyat de Buhigas, Altisench, la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet i el gerent municipal, Albert Dalmau. El socialista ha anunciat que ja està completada la nova organització executiva del consistori. «La casa s’ha de començar a fer pels fonaments, i aquests són fonaments excel·lents», ha declarat sobre els designats. Buhigas va ser a la llista d’ERC el 2019 i va ser regidora fins al setembre del 2020 quan va abandonar el consistori. És la primera dona arquitecta en cap de l’ajuntament, ha destacat Collboni.

Els gerents d’àrea

El nou alcalde ha creat set àrees gerencials: la de Recursos i Transformació Digital, que tindrà com a gerent Agustí Abelaira; la d’Urbanisme i Vivenda, amb Joan Cambronero com a gerent (fins ara ho era de l’Eixample); la de Mobilitat, Infraestructures i Serveis Urbans, amb Xavier Patón com a gerent; la de Drets Socials, Salut i Comunitat, amb Marta Clari; la de Cultura, Educació i Esports, amb Sara Jaurrieta com a gerent; la de Seguretat, Prevenció i Convivència, amb Maite Casado com a gerent, i la d’Economia i Promoció Econòmica, que tindrà al capdavant Laia Claverol.

Notícies relacionades

«Màxima ambició, màxima ambició als barris, consens, diàleg», ha enumerat Collboni com a alguns dels principis del seu govern. «I d’una manera molt especial, diàleg i consens amb el conjunt de la ciutat».

Gestors de diferents etapes

«Tenim directius que van estar amb l’alcalde Jordi Hereu, amb Xavier Trias, amb Ada Colau i noves incorporacions», ha remarcat l’alcalde, que ha volgut destacar els nomenaments de Buhigas i Altisench. «Els vull agrair la nostra proposta perquè és un repte apassionant i generacional, som els fills dels Jocs Olímpics i de la gent que va transformar Barcelona i estem decidits a fer-ne una nova transformació».