Obra esperada

Collboni promet acabar la reforma de la Rambla en tres anys, la meitat del temps previst

Collboni promet acabar la reforma de la Rambla en tres anys, la meitat del temps previst

FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, es compromet que les obres per reformar la Rambla acabin molt abans del previst: en tres anys en lloc de sis. Ho ha anunciat aquest dimarts en una entrevista a RAC-1.

Es tracta d’una de les promeses que va fer Collboni durant la precampanya electoral. En un acte celebrat al març a Ciutat Vella –després d’abandonar el govern que compartia amb Ada Colau per preparar les eleccions–, el socialista va explicar que volia que la Rambla «torni a ser el gran passeig de la cultura de la ciutat» i recuperar els incentius dels veïns perquè tornin a visitar-la.

La reforma de la Rambla és una actuació molt esperada pels veïns de Ciutat Vella, ja que la seva data d’inici va arribar a acumular més de 2.300 dies de retard. La primera fase dels treballs va començar l’octubre del 2022, amb la transformació d’un petit tram al costat del monument a Colom. Per acabar el projecte caldrà completar un total de cinc fases, per a les quals estava previst un termini de sis anys. Ara, l’actual govern espera fer-ho en la meitat de temps.

Pacte entre el PS i Junts a la Diputació de Barcelona

Preguntat pel pacte entre el PSC i Junts a la Diputació de Barcelona, Collboni ha considerat «normal i coherent» continuar l’acord perquè assegura que ha funcionat i garanteix la governabilitat de l’administració.

«En aquests moments s’està negociant la Diputació de Barcelona. He defensat que s’acordi amb Junts perquè crec que és la millor solució de la governabilitat de la Diputació. Dona continuïtat, ha funcionat, i una cosa que funciona no s’ha de canviar», ha afirmat en l’entrevista de RAC-1.

Tres dies després de ser investit alcalde, Collboni ha explicat que està portant a terme el nomenament del seu govern per governar amb deu regidors, ja que BComú ha decidit quedar-se a l’oposició, i ha dit: «Més endavant ja veurem en quin moment ens trobem per articular majories».

D’aquesta manera, ha insistit que aspira a tenir majories i ha assegurat que el PP no formarà part del seu govern, perquè considera que són «partits antitètics»; tot i així, li ha tornat a agrair els seus vots per investir-lo com a alcalde, un fet que ha qualificat com a puntual.

«Estic preparant un govern per governar el temps que sigui necessari», ha recalcat l’alcalde, que ha situat com a prioritat l’ordre de l’espai públic per resoldre els problemes immediats dels ciutadans.

«No hi ha cap acord»

Sobre les hores prèvies a la investidura, en les quals hi va haver un gir de guió pel suport dels Comuns a Collboni en l’últim moment, l’alcalde ha insistit que «no hi ha cap acord, ni públic ni secret, amb el PP i BComú».

Manté el seu objectiu de formar un govern de coalició amb els Comuns, i quan li han preguntat si hi ha un acord per mantenir-los a l’executiu, ha explicat que manté el nomenament dels directius que hi havia fins ara per la seva «vàlua professional» i no per criteri polític.

Ha explicat que ell va saber que seria alcalde en el moment del recompte dels vots en la investidura, quan va constatar que superava els 21 regidors, i ha assegurat que abans no ho sabia: «Sabíem el que havien dit els Comuns», no la decisió que prendria el PP, recalca.

Amb tot, ha defensat que és una investidura legítima, perquè està basada en el sistema electoral vigent: «Ha tingut efecte sorpresa i d’enuig per part de la gent, que comprenc perfectament. Entenc que hi hagi gent disgustada».

Ha reiterat que «la investidura s’ha fet a Barcelona» i que no s’han pres les decisions des de Madrid, amb referència a una possible implicació del president del Govern, Pedro Sánchez; del president del PP, Alberto Núñez Feijóo, i de la líder de Sumar, Yolanda Díaz.

Relació amb Aragonès

Notícies relacionades

Collboni ha afirmat que vol tenir «la millor de les relacions possibles» amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que aquest mateix dimarts ha valorat que la investidura de l’alcalde socialista amb el suport de BComú i el PP és un pacte contra natura.

Davant aquestes declaracions, ha respost que intenta evitar «entrar a la precampanya com a alcalde», ha recordat a Aragonès l’aprovació dels pressupostos amb el suport del PSC i ha assegurat que mantindran una reunió, tot i que ha dit que no sap si serà abans o després de les eleccions.