Treballs iniciats

Barcelona restaurarà la gran escultura ‘Mistos’ de la Vall d’Hebron

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns, tècnics de Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona han estat realitzant treballs previs per avaluar com restaurar i pintar l’escultura ‘Mistos, situada al carrer Jorge Manrique, al barri de la Vall d’Hebron.

Segons fonts municipals, els tècnics estan comprovant l’estat dels metalls, les unions, els punts de fissura i elements com la fibra per determinar com dur a terme la restauració. Quan acabin aquestes tasques prèvies es coneixerà l’import de la intervenció i el calendari.

Notícies relacionades

‘Mistos’ és un grup escultòric de 20 metres d’altura que consisteix en uns llumins pintats de colors vius: negre, groc, vermell i blau, feta de metall policromat i ciment. Es va realitzar el 1992 per decorar la que va ser zona olímpica de la Vall d’Hebron durant els Jocs Olímpics de Barcelona

Els seus autors són l’artista Claes Oldenburg i la crítica d’art i restauradora Coosje van Bruggen. Els dos artistes, matrimoni d’origen escandinau i holandès, respectivament, són un referent de la cultura pop nord-americana, coneguts sobretot per peces que reprodueixen objectes quotidians en mida gegant.