Exposició

VÍDEO | Així eren els busos històrics de Barcelona al segle passat

  • Aquest dissabte ha tornat a la ciutat l’Exposició d’Autobusos Clàssics que torna per un dia a l’asfalt vehicles que van circular fa més de cent anys

1
Es llegeix en minuts

Els busos amb què van viatjar els veïns de Barcelona al llarg del segle passat han tornat al carrer per un dia. Aquest dissabte s’ha celebrat a l’avinguda Maria Cristina una nova edició d’’Autobusos Clàssics de Barcelona’, un esdeveniment organitzat per TMB, la Fundació TMB, Sagalés i l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos (ARCA).

Entre els autobusos que han participat en l’exposició hi ha algunes de les millors peces del patrimoni històric de la Fundació TMB, com el Tilling-Stevens, el model d’autobús que va inaugurar la xarxa de Barcelona el 1922; el Dodge 265, de fabricació nord-americana, de 1936; el Chausson 59, de 1955; l’Aclo 410 de dos pisos, l’autobús MAN SD 200 sèrie 2000-2012, restaurat amb motiu del 25è aniversari del Barcelona Bus Turístic, i la jardinera MAN NL 202, un exemple original de reconversió d’un cotxe estàndard. Completen la representació el Pegaso 6035A, el Pegaso 6038 i el Pegaso 6420 i el minibús 412D (Mercedes Benz – Sprinter).

Per segona vegada, s’exhibeix l’històric Tilling Stevens un cop finalitzat el procés de restauració. La Fundació TMB disposava d’elements originals. Té el motor elèctric original i conserva els comandaments i altres elements funcionals de fàbrica, com manetes i retrovisors. El treball de restauració ha consistit a recuperar el màxim d’elements i tornar al Tilling Stevens model T/S 3A l’esplendor original.

Notícies relacionades

ARCA i Sagalés han lluït els seus vehicles més emblemàtics, com l’Hispano Suiza de 1909 i el Ford AA de 1929, de Sagalés, i els Pegaso 6035A i 5064 d’ARCA.

En total, l’exposició ha comptat amb 16 vehicles de TMB: 6 dels vehicles més moderns que componen la flota actual i 10 joies històriques de la col·lecció de la Fundació TMB.