Curiositats

Una americana arrugada i una corbata ‘de dretes’: el vestuari del debat electoral de TV-3 vist per Patricia Centeno

  • Maragall i Trias miren d’acorralar Collboni en el debat de TV-3

  • El debat d’alcaldables de Barcelona a TV-3, en 21 frases

Una americana arrugada i una corbata ‘de dretes’: el vestuari del debat electoral de TV-3 vist per Patricia Centeno

TV3

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El debat electoral de TV-3 aquest dimarts ha generat titulars molt variats, des del duel de retrets d’Ada Colau i Jaume Collboni fins als atacs creuats de les tres forces constitucionalistes. Però també té altres lectures, més divertides, sobre la comunicació no verbal dels set alcaldables.

Els equips de campanya miren d’optimitzar qualsevol element perquè el seu candidat destaqui, per exemple a través de la gesticulació o ensenyant a càmera gràfics i documents. I és que en temps de descompte per enfrontar-se a les urnes, amb milers d’indecisos en disputa, cada petit detall és important. Per això, no és gens fútil el vestuari que du cada alcaldable i com utilitza les peces, per exemple una americana cordada o oberta segons la imatge que es vol projectar.

Notícies relacionades

L’especialista en política i moda i col·laboradora d’El Periódico, Patrycia Centeno, va analitzar breument en directe el vestuari dels set protagonistes del debat. A través de set pinzellades a Twitter, va comentar anècdotes que passen desapercebudes per a l’espectador, com una americana molt arrugada per l’esquena que només es va veure en un pla de càmera lateral.

O dues apostes pel vermell, que li van recordar Isabel Díaz Ayuso i Donald Trump. I es va fixar en una corbata que misteriosament es movia cap a la dreta en comptes de quedar-se centrada al pit. També va trobar a faltar la CUP, que no tenia presència en el debat al no tenir representació consistorial aquest mandat.