Barcelonejant

La ‘masterchef’ de receptes de pel·lícula

La botiga secreta de les ‘influencers’       

 La retrocova dels videojocs

Aquesta ‘instagramer’ de Barcelona ensenya a fer «receptes màgiques» i plats de fantasia: des del pa de ‘lembas’ d’‘El senyor dels anells’ fins a la cervesa de mantega de ‘Harry Potter’

A1-174946016.jpg

A1-174946016.jpg / ANNA MAS TALENS

4
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Tal com entres al pis, busques instintivament amb la cua de l’ull Aragorn, el d’‘El senyor dels anells’. Juraràs que t’has colat en una caseta de la Terra Mitjana. Allà hi ha la Carla, amb el seu vestit medieval de pel·lícula, pastant pa de ‘lembas’, el dels elfs de Tolkien. Es veu molt rosa princesa, aire ‘vintage’ de fantasia. Aquesta calma atemporal dels contes de fades. Aquí un se sent en un final Disney, com els socis del Barça.  

D’aquesta cuina n’han sortit els pastissets de llimona que devorava la Sansa a ‘Joc de trons’, el pa de mel d’‘El Hòbbit’, la cervesa de mantega de ‘Harry Potter’, el suflé de formatge de ‘La bella i la bèstia’, els brioxets de ‘Brave’, els ‘beignets’ de ‘Tiana i el gripau’. Ja deu superar els 73.800 seguidors a Instagram. Se n’hi sumen 200 al dia. La segueix a les xarxes fins i tot l’autora ‘best-seller’ d’‘El príncep cruel’. La Carla seria la ‘masterchef’ de receptes de pel·lícula. Els seus plats fantàstics han aparegut fins i tot a ‘The Washington Post’.

Ella devia néixer amb un pa ‘delikatessen’ sota el braç, confirmes quan et dona a tastar el de pesto acabat de fer. Carla Torrents, 27 anys, «esprai multiusos», es resumeix ella. Tant et pot fer un pastís vela com pujar damunt d’una planxa de surf. ‘Instagramer’, creativa, autora. Treballa en una agència de publicitat, ofereix classes de pintura, ha publicat un llibre de cuina i una novel·la.  

«Kitchen Witch», es defineix a Instagram. Bruixa de la Cuina. Ensenya a fer «receptes màgiques de temporada» i plats de fantasia: de pel·lícules, sèries, llibres, fins i tot de videojocs. Ensenya a cuinar per Instagram, TikTok, YouTube i ben aviat reprendrà els directes de Twitch.  

@wiccancuisine, s’ha batejat a les xarxes. Així s’anomena la seva web i el seu llibre de receptes: ‘Wiccan cuisine’. «La Wicca és una tradició neopagana que es va originar al segle XX –assegura per posar-te en antecedents–. La vaig conèixer per una amiga de la universitat i em va agradar molt el concepte, no de bruixeria així pura i dura, sinó d’anar amb la natura. I vaig veure que podia ajuntar una passió meva, que és la cuina, amb la màgia». Ella sempre ha cuinat. «Sempre: la meva àvia, la meva mare i ara jo». Els seus plats ‘instagramers’ parteixen del concepte de «la roda de l’any», que «celebra els solsticis, els equinoccis i les festivitats celtes». Al juny, publicarà les seves receptes en format cartes: ‘Kitchen Magick Card Deck’.

«Practicar màgia i cuinar –assegura a la seva web– són arts més relacionades entre si del que sembla». «Quan cuines –apunta– estàs fent un ritual». Un dels seus pròxims projectes, de fet, és una col·lecció d’il·lustracions gastromàgiques: «Usos pràctics i propietats màgiques d’ingredients per a la màgia simpàtica a la cuina». Ha començat amb l’all. «Té molt a veure amb la protecció», detalla. Que els ho diguin als vampirs.  

Fa dos anys i mig que va tornar a Barcelona. «Me’n vaig anar a Àustria per un nòvio», diu arronsant les espatlles amb resignació Disney. Allà va començar el seu projecte. La primera recepta de pel·lícula que va materialitzar a la cuina va ser un pa trenat de ‘Kiki, l’aprenent de bruixa’, de Studio Ghibli. «Em va inspirar molt la pel·lícula». 

Fa anys que es multipliquen per internet: circulen a Google milions de receptes de sèries i pel·lícules, sobretot de Disney. ¿D’on les treu ella? «Improviso molt», assegura. «En totes hi poso jo els meus tocs, el meu gra de sorra per diferenciar-les».

Amb qui sí que ha consensuat receptes ha sigut amb les autores ‘best-sellers’ Cassandra Clare (‘Caçadors d’ombres’) i Holly Black (‘El príncep cruel’). De fet, Black –apunta la Carla orgullosa– té el seu llibre de cuina. ¿Que per què agrada tant menjar plats de ficció? «És immersiu –respon–. A través del gust, et fiques en un altre món».

Els vestits d’època amb què cuina la Carla són de Serraspina, ‘atelier’ de moda històrica. És posar-te’n un i sentir-te de cop un personatge de Jane Austen. Talles la massa del pa de ‘lembas’ amb el mateix gest d’epopeia que si empunyessis l’espasa del rei Artús. La Bryce completa l’estampa domèstica de fantasia medieval. Així es diu la gata de la Carla, com la protagonista de ‘Crescent city’, la sèrie literària de Sarah J. Maas. Una hora aquí i et venen ganes d’anar a cremar tots els teus anells a Mordor.  

«Hi ha gent que no fa les receptes –assegura la Carla– però em segueixen perquè els relaxa veure-les. Ja està pensant a fer ‘workshops’ a Barcelona. Tallers de cuina de fantasia

¿La seva recepta més fàcil? El pa de ‘lembas’. Amb prou feines es triga 40 minuts: farina, llet, mantega, sucre de vainilla, canyella, sucre morè i una mica de sal. Barrejar, pastar, enfornar 20 minuts i ‘voilà’: ja la pots embolicar amb la fulla i el cordill.

¿La recepta més difícil? «La cervesa de mantega –diu esbufegant la Carla–. Vaig haver de comprar per internet una espècie de beguda de vainilla que només venen als EUA».

Notícies relacionades

A hores d’ara, la Carla acumula a Instagram gairebé 250 plats de fantasia: tant et pot ensenyar a fer un pastís amb la cara del Jack Skeleton de ‘Malson abans de Nadal’ com el vi d’espècies de la saga literària ‘Una corte de rosas y espinas’, un pastís de fases lunars o un pastís de bosc nevat

Afortunadament, no s’ha de recórrer a ingredients de pel·lícula: ni cabells de bruixa ni dents d’unicorn. Tot i que, de tant en tant, s’utilitza «sang de drac». (És com anomenen unes herbes vermelles). I no –desmenteix la Carla–, les calories d’aquestes receptes no són de ficció