Espai de joc a Sants-Montjuïc

La innovadora superàrea infantil de Can Batlló obrirà aquest dissabte

Inclou una torre de 9 metres d’alçada amb tres tobogans a diferents nivells

  • Tendals, tobogans de rodet i un pentagronxador arriben als parcs infantils de Barcelona

  • Així serà la primera superàrea infantil inclusiva de jocs de Barcelona

barcelona/cb1d.jpg

barcelona/cb1d.jpg

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La superàrea de joc infantil de Can Batlló, al barri de la Bordeta de Sants-Montjuïc, obrirà aquest dissabte, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona.

L’espai està situat dins el perímetre dels murs de l’antic Bloc 12 del complex de Can Batlló, que s’han conservat per «preservar el seu interès patrimonial i deixar el carrer de l’11 de Juny amb façanes a banda i banda».

Els murs de l’antic recinte fabril «ajuden a delimitar l’espai diàfan i sense coberta», que es manté tancat en horari nocturn i té cinc accessos a banda i banda, si bé de moment només una estarà oberta.

Primera fase del parc

La superàrea de joc infantil, emmarcada en la primera fase de les obres de construcció del nou parc de Can Batlló, té uns mil metres quadrats de superfície i compta amb activitats lúdiques com una torre de 9 metres d’alçada amb tres tobogans amb sortida a diferents nivells, el més alt amb una baixada d’11 metres.

En un altre dels tobogans, amb sortida a 3 metres d’alçada, s’accedeix amb una «lona helicoidal de transferències», un «sistema pioner a la ciutat», que permet que els nens amb mobilitat reduïda que tinguin to muscular al tronc superior puguin accedir i llançar-se pel tobogan, ha explicat el consistori.

L’espai també compta amb llits elàstics, balancins, un giratori individual i un de col·laboratiu amb accés per a cadires de rodes, topografies i ondulacions al paviment –principalment de cautxú– per córrer, rodar i fer equilibris, així com amb gronxadors.

Notícies relacionades

La instal·lació s’emmarca en el pla del joc a l’espai públic de Barcelona, que té l’objectiu de «millorar i diversificar les oportunitats de joc i activitat física a l’espai públic fent àrees de joc més diverses, creatives i accessibles», com ja va avançar EL PERIÓDICO. Incorporen nombroses novetats.

Està previst que al juny es tanqui uns dies per poder instal·lar tendals que proporcionin ombra durant els mesos d’estiu. L’esmentat muntatge es tornarà a retirar un cop passada la temporada més calorosa.