Convocatòria oberta

Barcelona treu a concessió sis horts situats en terrats de la ciutat

Barcelona treu a concessió sis horts situats en terrats de la ciutat

Ricard Cugat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha obert una convocatòria per adjudicar i gestionar sis horts urbans situats en terrats de la ciutat per un període de fins a quatre anys. Concretament, són als edificis del carrer València, 344; Creu Coberta,104, Avinyó, 7; ronda de Sant Pau, 45 i Gran de Gràcia, 190.

L’objectiu del projecte és «crear un espai i una activitat que permeti a les persones amb discapacitat desenvolupar l’autonomia personal i facilitar la socialització», ha informat el consistori.

El termini per presentar-se a la convocatòria és del 20 d’abril al 4 de maig del 2023, tots dos inclosos. Pots consultar les bases de la convocatòria amb els criteris per a l’adjudicació i gestió dels sis horts aquí.

Les entitats que vulguin participar en la convocatòria han de complir els requisits següents:

  • Que l’entitat tingui la seu social a Barcelona i/o gestioni serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, i/o problemes de trastorn mental i/o serveis dirigits a persones amb discapacitat sensorial, i/o discapacitat física, i que tinguin com a mínim dos anys d’experiència en atenció a persones amb discapacitat.

  • Es valorarà, dins d’un barem establert, la proximitat geogràfica del centre de persones amb discapacitat que opti a cadascun dels horts.

  • Que l’entitat garanteixi un suport professional estable i permanent en aquells casos que per motius del perfil dels usuaris/àries es requereixi.

  • Que la gestió de l’hort urbà s’emmarqui en una activitat del servei.

  • Que puguin destinar una persona de referència del projecte que faci d’interlocutora amb el personal tècnic de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

  • Que l’entitat pugui garantir la cobertura jurídica, és a dir, que les persones usuàries tinguin assegurança d’accidents i de responsabilitat civil.

  • Que l’entitat es comprometi a lliurar anualment una memòria amb el seguiment de l’experiència de la cessió de l’hort.

  • Que l’entitat es comprometi a portar a terme les formacions d’horticultura proposades per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Les entitats que vulguin optar a la gestió de l’hort hauran de presentar una carta de sol·licitud i un projecte que especifiqui a quin hort volen optar.

Notícies relacionades

La documentació es lliurarà en format electrònic a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona a partir d’una instància genèrica, adreçada a l’Institut de Persones amb Discapacitat i a l’atenció dels professionals Núria Cardona i/o Ferran Urgell, a l’adreça del carrer València, 344, 1a planta.

Quan acabi el termini de sol·licitud, es valoraran les propostes i el resultat final de la convocatòria es comunicarà per escrit a les entitats, a fi de formalitzar-ne el resultat, i es publicarà a la pàgina web de Barcelona Accessible.