‘El Kubo’ i ‘La Ruïna’

Batlle demana unificar els desnonaments de dos immobles okupats a la Bonanova

El regidor de Seguretat de Barcelona tem complicacions quan es produeixin els dos desallotjaments

Batlle demana unificar els desnonaments de dos immobles okupats a la Bonanova
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts a la tarda ha tingut lloc una tensa concentració política a Barcelona, protagonitzada per Vox i Ciutadans, en la qual diverses persones han protestat contra les okupacions de dos immobles situats al carrer Joan de la Salle, a prop del passeig de la Bonanova. Aquests es fan dir ‘La Ruïna’ i ‘El Kubo’; aquest últim tenia data de desnonament fa un mes, però finalment l’ordre va ser suspesa. De cara a un pròxim intent, el regidor de Seguretat Albert Batlle ha demanat que els desallotjaments dels dos edificis es facin en la mateixa data; per evitar que, si només es buida una d’aquestes cases, els okupes es traslladin a l’altra, ja que es troben l’una al costat de l’altra.

Notícies relacionades

Així mateix, Batlle, com a regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, ha transmès la seva preocupació per les dificultats que poden comportar aquests desnonaments quan es portin a terme. De fet, els mateixos okupes ja van advertir en el seu moment que, arribat el moment, no es quedaran de braços plegats: «Si desallotgen La Ruïna i El Kubo, que cremi Sant Gervasi», van asseverar en un comunicat a les xarxes socials, on van afegir el següent: «El dia que la Brimo (Brigada Mòbil dels Mossos) arribi, ens trobareu de cara».

En aquesta situació de tensió social, Vox ha trobat el caldo de cultiu ideal per encoratjar-se, a falta d’un mes de les eleccions municipals. El partit d’ultradreta ha organitzat la concentració d’aquest dimarts contra ‘El Kubo’ i ‘La Ruïna’, com altres de l’estil. Com a resposta, alguns okupes han respost tirant farina i iogurt als convocants, i sortint al carrer. En aquest moment, els Mossos d’Esquadra han configurat una línia policial «per evitar enfrontaments entre les dues parts», han explicat fonts de la policia catalana a aquest diari.