Tensa manifestació veïnal contra uns okupes a la Bonanova

1
Es llegeix en minuts
Marta López
Marta López

Periodista

ver +

Una manifestació contra l’okupació de dos locals a la plaçade la Bonanova de Barcelona ha tingut lloc aquesta tarda entre moments de gran tensió. Durant gairebé tres hores, els veïns han protestat al cor burgès de Barcelona, entre un important desplegament d’unitats antidisturbis dels mossos, que han mantingut tallat el trànsit a tota la zona.

La manifestació ha arribat a concentrar centenars de persones, ja que al grup que ha iniciat la protesta al voltant de les set de la tarda, s’han anat afegint veïns i curiosos alertats per la megafonia i el desplegament policial. Els crits cap als locals ocupats des d’anys per col·lectius antisistema han sigut constants. Els moviments policials han sigut ixí mateix aclamats mentre que des de la casa ocupada s’han llançat alguns pots de fum i s’han proferit crits.

Notícies relacionades

«Okupes fora de la Bonanova» o «Escòria fora de la Bonanova», era el que repetia una dona al capdavant de la protesta amb el megàfon en mà, que abans de retirar-se ha esmentat la data del 7 de maig. El replegament de les unitats dels Mossos ha sigut rebuda amb terrabastall a l’interior dels locals i amb indignació per part dels veïns concentrats.

Els dos edificis del carrer Sant Joan de la Salle al costat de la plaça de la Bonanova, al barri de Sant Gervasi, estan ocupats des del 2016 i la convivència amb els veïns ha sigut en general pacífica. Però en les últimes setmanes la tensió ha anat en augment entre rumors d’un desallotjament que els mateixos okupes havien informat que es produiria al març però que pel que sembla va ser ajornat. Això els va portar no obstant a fortificar els edificis i a amenaçar que «cremarà Sant Gervasi».

Temes:

Barcelona Okupes