Allotjaments sense llicència

Barcelona demana a la UE prohibir els anuncis de pisos turístics il·legals a Airbnb

Janet Sanz remarca que la capital catalana està «treballant en solitari» contra els allotjaments sense llicència

Barcelona demana a la UE prohibir els anuncis de pisos turístics il·legals a Airbnb

Ferrán Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha reclamat aquest dimarts una norma comunitària de la UE que prohibeixi que plataformes com Airbnb puguin anunciar allotjaments turístics sense llicència. En una intervenció telemàtica en el comitè de Mercat Interior del Parlament Europeu, Sanz ha plantejat que la normativa europea que s’ha d’aprovar també doni «eines» a les ciutats per decidir quants pisos turístics hi pot haver i a quines zones, així com obligar les plataformes a aportar «dades de qualitat».

A més, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme ha indicat que cal establir un «mecanisme de finançament» perquè els governs ajudin les ciutats en la detecció d’allotjaments il·legals en aquest tipus de plataformes.

«El control de l’activitat il·legal té un cost enorme», ha afirmat Sanz, detallant que l’Ajuntament de Barcelona destina dos milions d’euros cada any a l’equip que controla el contingut a les plataformes per localitzar allotjaments turístics il·legals. «Necessitem instruments i recursos», ha insistit.

56.000 anuncis il·legals detectats

Notícies relacionades

En la seva intervenció, Sanz ha reivindicat l’estratègia de Barcelona contra els allotjaments turístics il·legals. Així, ha defensat que els treballs que s’han fet des del consistori han permès detectar 56.000 anuncis il·legals i obrir més de 20.000 expedients. A més, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme ha apuntat que els allotjaments turístics il·legals tenen un impacte en el preu de la vivenda i els lloguers. «Aquest tipus de vivenda genera un cost d’oportunitat», ha dit, indicant que «està en risc que la gent pugui continuar vivint» a les ciutats.

«És important tenir una norma per regular i posar ordre a l’activitat econòmica i fer-la compatible amb la vida als barris», ha remarcat Sanz, que ha reivindicat el «treball en solitari» que està fent Barcelona contra els allotjaments turístics il·legals.