Abril 2023

El festival Model d’arquitectura convertirà les Glòries en un «laboratori d’experimentació»

Hi haurà cinc instal·lacions efímeres, debats, tallers i concerts

El festival Model d’arquitectura convertirà les Glòries en un «laboratori d’experimentació»

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La segona edició del Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona, que se celebra del 20 al 30 d’abril, convertirà el parc de les Glòries de Barcelona en un «laboratori d’experimentació arquitectònica», amb el lema d’‘Empatia radical’.

El festival estarà centrat en el parc, que acollirà cinc instal·lacions efímeres i serà un «espai de convergència per a la ciutadania» amb debats, exposicions, rutes, tallers i concerts, entre altres activitats, ha explicat aquest divendres en un comunicat.

Així, «durant gairebé dues setmanes el festival convertirà els carrers de Barcelona en un laboratori d’experimentació i divulgació arquitectònic i urbà»; i pretén exercir d’espai de reflexió i celebració i acostar l’arquitectura experimental.

Se centrarà en cinc eixos temàtics (Entre-Classes, Entre-Cultures, Entre-Espècies, Entre-Generacions i Entre-Matèries) i se celebrarà el premi Model 2023 per «posar en valor el treball independent de creadors locals i internacionals».

El festival, fundat l’any passat, es gestiona aquesta vegada a través de la Fundació Mies van der Rohe, i en aquesta edició comptarà amb una estructura «que mesura i captura la contaminació de l’aire fins a convertir els Encants en un espai de ball, debat i oci».

Accions

Notícies relacionades

Per Sant Jordi, el mercat dels Encants es convertirà en la seu de la Fira del Llibre d’Arquitectura Model, amb debats, presentacions de llibres i actuacions; i com a novetat d’aquesta edició, el festival presenta Camp Model, un curs gratuït d’arquitectura experimental amb la col·laboració de les escoles BAU, EINA, Elisava, ESDI, ETSAB, IAAC, LCI i Massana.

També neix Salons Model, una iniciativa per visitar en grup «algunes de les biblioteques més especials» de Barcelona; i el 22 d’abril se celebrarà a la torre Glòries la segona edició de Protocol Barcelona, en què arquitectes i pensadors faran recomanacions per construir el Protocol 2023 sobre el futur de les ciutats.