Nova atracció

El Tibidabo estrena diumenge la muntanya russa amb realitat virtual que porta a l’espai i al fons marí

El parc incorpora per segona vegada la tecnologia immersiva, que va introduir el 2017 amb el Virtual Express

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Si mires cap a baix, veus que portes un vestit espacial. Quan puges la mirada, la teva nau, perquè vas en una nau, surt d’una estació espacial. I de sobte estàs navegant per l’espai. Caus a la Terra, entres al mar i acabes davant el port de Barcelona. És un viatge sense precedents per als barcelonins que s’acosten al punt més alt de la ciutat, el parc del Tibidabo, per disfrutar de les seves atraccions.

La muntanya russa del Tibidabo compleix 15 anys, i per celebrar-ho el parc li ha regalat unes ulleres de realitat virtual. A partir d’aquest diumenge, 16 d’abril, els usuaris del parc hauran de prendre una decisió rellevant quan entrin en aquesta atracció: amb ulleres o sense. Si hi pugen, la cosa anirà com fins ara.

Terreny inclinat

La muntanya russa del parc és emocionant, però convencional, dins del món de les muntanyes russes, si bé la directora del Tibidabo, Rosa Ortiz, remarca que de fet la barcelonina és única al món perquè es va haver d’adaptar a la inclinació del terreny sobre el qual discorre.

El viatge que ara es proposarà als visitants que elegeixin portar les ulleres convertirà en una cosa diferent els dos minuts de trajecte a 80 quilòmetres per hora. Les mascotes del Tibidabo apareixen en la pel·lícula immersiva, que és obra de l’empresa VR Coaester, una empresa alemanya especialitzada en realitat virtual contractada pel Tibidabo.

Antecedent

Notícies relacionades

Un equip de 10 professionals de diferents branques han participat en l’elaboració del producte, que converteix la ruta en una cosa realment diferent i que és la segona proposta de realitat virtual del Tibidabo, després del Virtual Express, que funciona des del 2017.

Aquest dijous encara s’estava afinant la sincronització entre les imatges i la ruta física. En cada torn, 16 persones participen en el viatge. L’alçada mínima per poder-hi entrar és d’1,20 metres. I cal anar amb compte: a mig viatge virtual, un bitxo submarí vol capturar la teva nau.