Projectes pilot

Barcelona prova dos prototips de punts de recàrrega ‘low cost’ per a cotxes elèctrics

La xarxa pública ‘Endolla Barcelona’ té 720 punts de càrrega a la ciutat, que el 2023 preveu créixer fins als 1.000

Barcelona prova dos prototips de punts de recàrrega ‘low cost’ per a cotxes elèctrics

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona Serveis Municipals (B:SM) ha seleccionat dos projectes per impulsar punts de càrrega elèctrica «mòbils i de baix cost» amb què promocionar la mobilitat sostenible.

Comptaran amb un pressupost total de 160.000 euros en total, s’implementaran com a projectes pilot i testejaran a la xarxa d’aparcaments de B:SM el 2024, ha informat l’Ajuntament en un comunicat d’aquest dimecres.

La selecció de les iniciatives s’ha emmarcat en un concurs públic realitzat en el marc del programa InnovAcció 2030, una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Barcelona i la B:SM.

D’una part, l’‘start-up’ nord-americana EV Safe Charge desenvoluparà un punt de recàrrega de vehicles elèctrics amb capacitat per moure’s i donar cobertura a més d’una plaça d’aparcament, i el prototip del qual compta amb un pressupost aproximat de 90.000 euros.

Notícies relacionades

D’altra banda, la catalana tecnoCEA haurà de fabricar cinc prototips amb un cost inferior als 250 euros, una rebaixa d’aproximadament un 80% respecte a l’actual, per al qual comptarà amb un pressupost d’uns 70.000 euros.

La xarxa pública ‘Endolla Barcelona’ té 720 punts de càrrega distribuïts per la capital catalana, que el 2023 preveu créixer fins als 1.000.