Fins a l’11 d’abril

Les biblioteques de Barcelona, tancades per Setmana Santa

La falta d’equipaments de guàrdia els dies festius, per Nadal i a l’agost ha generat picabaralles polítiques l’últim any

olerin38862402 barcelona 12 06 2017   estudiantes preparandose para la sele180824131131

olerin38862402 barcelona 12 06 2017 estudiantes preparandose para la sele180824131131 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts

Les biblioteques de Barcelona estaran tancades del 7 al 10 d’abril, tots dos inclosos. Els barcelonins, com ja va passar en menor mesura a l’estiu i per Nadal, es queden sense biblioteques municipals durant les vacances de Setmana Santa. La dotació per a les vacances escolars, més enllà dels dies festius, també ha sigut escassa: només 14 de les 40 biblioteques que hi ha per tota la ciutat van obrir del dilluns 3 al dijous 6, quedant 36 biblioteques municipals tancades durant tota la setmana sense escola.

Notícies relacionades

Aquesta escassetat de refugis culturals ja s’ha repetit altres vegades. L’estiu passat només van obrir 10 biblioteques a l’agost. Va passar el mateix les últimes vacances escolars, les de Nadal, quan només van quedar obertes 12 de les 40 biblioteques municipals.

Debat polític

El fet que siguin tan poques, o fins i tot cap, les biblioteques que obren en períodes festius es va convertir en debat polític l’estiu passat. ERC, el primer partit de l’oposició, va recriminar al govern d’Ada Colau que no les hagués mantingut totes obertes. Els republicans al·legaven que econòmicament «no tindria un gran impacte» per al pressupost de l’ajuntament, però sí molt d’impacte social. L’executiu municipal va replicar, per boca del tinent Jordi Martí Grau, que obrir totes les biblioteques de la ciutat a l’agost costaria uns 2 milions d’euros, perquè implicaria buscar personal suplent, i va emplaçar Ernest Maragall a negociar els pressupostos per comprometre aquesta despesa. Va recordar, a més, que històricament els usuaris d’aquests centres han caigut entre un 40% i un 50% el mes d’agost, tot i que aquesta baixa demanda està condicionada per un accés més difícil.