Operació de la Policia Nacional

Cau un clan familiar que entrava heroïna amagada al seu cos a través de l’aeroport del Prat

Un dels implicats va ser arrestat a l’intentar accedir a Espanya des del Camerun amb més d’un quilo de droga oculta en el seu organisme

Cau un clan familiar que entrava heroïna amagada al seu cos a través de l’aeroport del Prat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 La Policia Nacional ha desarticulat un presumpte grup criminal format per tres germans que traficaven amb heroïna oculta als seus cossos a través de l’aeroport de Barcelona. La investigació va començar amb la detenció d’una persona procedent del Camerun que portava 1.147 grams d’heroïna i que va quedar en llibertat amb càrrecs. Els agents van detectar indicis d’«actuacions pròpies d’una organització altament especialitzada» i no d’una actuació aïllada.

Notícies relacionades

 Els integrants es mantenien al Camerun una mitjana de 15 dies i intentaven «no deixar rastre a les bases de dades de passatgers per ocultar» els seus desplaçaments. Els tres germans es mantenen en presó provisional a l’espera de la celebració del judici davant el jutjat d’instrucció número 3 del Prat de Llobregat. Estan acusats de delictes contra la salut pública, blanqueig de criminals i pertinença a organització criminal, i, de fet, tenen antecedents penals de la mateixa naturalesa.

Un ‘copycat’

 La Policia Nacional també ha detingut una quarta persona, que va quedar en llibertat amb càrrecs, per presumptament simular ser un dels germans i fingir la seva activitat professional en una empresa de la província de Barcelona. La investigació es va desenvolupar en tres fases diferents i va concloure que el grup va obtenir uns ingressos totals de 120.000 euros, dels quals 15.000 «tenen un origen aparentment lícit». Els acusats van comprar una vivenda a Sant Boi de Llobregat (Barcelona) per un valor de 100.000 euros a través de quatre xecs bancaris.