Eleccions municipals

Maragall recrimina a Colau i Collboni 10 llibres i 5 festes de «propaganda» el mateix cap de setmana

ERC porta al ple de Barcelona la marató d’inauguracions i presentacions d’aquest mes de març

Maragall recrimina a Colau i Collboni 10 llibres i 5 festes de «propaganda» el mateix cap de setmana

Sílvia Jardí / ACN

2
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

La densitat de celebracions inaugurals i publicacions autoreferencials de l’Ajuntament de Barcelona aquest mes d’abril ha tret de polleguera el primer grup municipal de l’oposició. Els republicans d’Ernest Maragall han comptabilitzat fins a 10 llibres i 4 festes ciutadanes aquest trimestre, en vigília electoral, cos que consideren «una campanya propagandística del govern actual» malgrat pagar-se amb diners públics.

Per això, segons han avançat al Diari fonts d’ERC, han registrat aquest dilluns una interpel·lació directa a l’executiu de Comuns i PSC. Es tracta d’una moció que votarà el ple de Barcelona aquest divendres i que mira d’aglutinar tota l’oposició contra l’electoralisme: «Molts dels projectes municipals presentats aquest trimestre, i costejats amb despesa pública, són accions de partit i no de ciutat», recriminen els de Maragall.

En concret ERC critica l’alcaldessa Ada Colau actes com els tres dies de Jornades Superilla, culminades dissabte amb una festa. El mateix cap de setmana s’han celebrat tres festes més similars. D’una banda, portes obertes al pavelló d’Itàlia que acollirà esports en el marc de la reforma de tot el recinte de la Fira a Montjuïc. D’altra banda, les Rambles acollien una demostració del seu programa d’«àgores» culturals, com una ràdio en un quiosc de flors en desús. A més, els jardins Dr Pla i Armengol acollien una festa de la primavera amb demostracions de «com treballa Parcs i Jardins». ERC recorda encara dues festes més de dubtosa necessitat: una festa ciutadana per emmarcar la primera pedra d’un bloc de pisos públics a les Casernes de Sant Andreu, i l’estrena festiva dels jardins provisionals El Talia.

Notícies relacionades

Quant als llibres, critica una tanda publicada o cofinançada pel mateix consistori sobre mèrits o fites d’aquest mandat, fins i tot des de l’arribada de Colau a l’alcaldia fins avui. Cita per exemple les publicacions Survey Barcelona: Una mirada fotogràfica sobre la transformació de la ciutat 2015-2023 i Gestar-Habitar: Estratègies per a la vivenda social a Barcelona. I el segueixen 6 llibres dels mandats 2015-2023 (Superilla, Vivenda, Regenerar Bcn, Transició ecològica, Educació, Innovació democràtica) i dos més a punt de sortir del forn (Comunicació i Feminismes).

Així doncs, aquest dimarts al matí ERC anunciarà que reclamarà en el ple «que el Govern municipal presenti un informe detallat, abans de 15 dies, de les campanyes institucionals, el seu cost i objectiu de servei públic que persegueixen, que ha organitzat el Govern durant el primer trimestre d’aquest any».