Nou incident

Evacuats 111 passatgers d’un AVE per una avaria a Sants

Tècnics que estan treballant al lloc assenyalen que hi ha un problema amb la catenària a la sortida de l’estació de Sants

2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una avaria a la catenària a la sortida de l’estació de Barcelona-Sants ha provocat la detenció d’un AVE amb direcció Figueres amb 111 passatgers, que no han patit danys, però que han hagut de ser evacuats per una de les sortides d’emergència del túnel, amb l’assistència dels Bombers de Barcelona, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana

El tren d’alta velocitat feia només uns minuts que havia partit. El tren tenia programada la seva sortida cap a Figueres a les 9.10 hores, però s’ha retardat uns minuts. Poc després d’arrencar, a les 9.20 hores, s’ha detectat l’avaria que ha provocat la detenció del comboi. Protecció Civil ha activat en aquest moment l’alerta del pla d’emergències Ferrocat.

Una vegada evacuats, els passatgers afectats han continuat el seu viatge per carretera a les 11.20 hores. Tots els viatgers rebran el «100% de la devolució» de l’import del bitllet, ha informat Renfe.

L’Ana, una de les passatgeres evacuades, ha explicat a EL PERIÓDICO que el seu curt «viatge» a l’AVE «ja ha començat malament», ja que el tren ha trigat uns minuts més del previst a sortir de Sants.

Així mateix, explica que tant ella com la resta de passatgers han estat «tancats al vagó» i que el personal de Renfe els ha indicat que es reunissin tots «als vagons 1, 2 i 3». La dona també assegura que, mentre esperaven a ser evacuats, el revisor ha donat poca informació als viatgers i de manera «molt mal educada».

Tota la línia interrompuda

Aquesta incidència provoca la interrupció de la línia d’alta velocitat entre Sants i Sant Andreu Comtal, cosa que està afectant tots els serveis d’alta velocitat que connecten Sants amb Girona i Figueres-Vilafant. Als viatgers de tots aquests serveis afectats se’ls està redirigint als trens de Rodalies que fan el trajecte Barcelona-Girona-Figueres.

Als viatgers afectats se’ls aplica el ‘Compromís voluntari de puntualitat de Renfe’ a l’hora de tornar-los l’import dels bitllets comprats. Per retards d’entre 15 i 30 minuts, els passatgers poden rebre el 50% de l’import. Per retards de més de 30 minuts, rebran el 100% de reintegrament, ha explicat la companyia ferroviària.

Notícies relacionades

«Tècnics d’Adif estan treballant en la resolució de la incidència», asseguren des de Renfe.

Segon incident en menys de 24 hores

Un altre incident similar va tenir lloc aquest dilluns a la nit a la mateixa estació. Un tren de l’AVE amb 95 passatgers que venia de Figueres es va avariar dins d’un túnel a l’entrada de Sants i tots els viatgers van quedar atrapats al seu interior. Finalment, el tren va haver de ser remolcat fins a l’estació.

Temes:

Transports AVE