Antic convent

Inaugurat un nou espai museïtzat al mercat de Santa Caterina de Barcelona

El projecte, gestionat pel MUHBA, «ressalta» les restes arqueològiques del monestir demolit

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns s’ha inaugurat el nou espai patrimonial i de museografia del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) al mercat de Santa Caterina. Després de reformar aquesta zona, s’ha habilitat en la part posterior del mercat un espai arqueològic on es poden veure algunes restes de l’antic convent que portava el mateix nom.

Des del consistori afirmen que la instal·lació havia quedat «desfasada» i que amb el pas dels anys s’havia deteriorat. Ara, el MUHBA ha instal·lat un nou projecte museogràfic que «ressalta» les antigues estructures per explicar la història urbana de Barcelona.

Notícies relacionades

En aquest nou «museu», el visitant podrà descobrir com Barcelona va passar de no tenir ni un sol monestir entre les seves muralles a omplir-se’n. El de Santa Caterina va ser, precisament, un dels més antics, grans i influents. Tant va ser així, que el Consell de Cent va tenir allà la seva seu fins a finals del segle XIV.

Així mateix, aquest espai gestionat pel MUHBA recorda com la demolició d’aquest convent va donar pas a la construcció del primer mercat cobert de la capital catalana, el 1840. Això, que es va repetir amb altres convents de la ciutat, va ser l’inici de l’actual xarxa municipal de mercats, de la qual forma part el de Santa Caterina.