Eleccions municipals

Maragall acudeix a la Kings League gitana per desmarcar-se de Trias: «Mostra on és cada un»

El candidat d’ERC acudeix a un partit de la rèplica gitana de la competició de Gerard Piqué, amb qui l’exalcalde es va relacionar setmanes enrere

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les enquestes han deixat de somriure-li a Ernest Maragall. Després d’haver comandat els sondejos, el candidat d’ERC camina ara rere els passos d’Ada Colau, Jaume Collboni i, per a més inquietud per als republicans, Xavier Trias, que ha sacsejat les expectatives en les eleccions del 28 de maig a Barcelona i ha trastocat les expectatives de triomf de Maragall. Tot i que l’exalcalde tracta el dirigent d’ERC com un potencial aliat, l’alcaldable republicà mira de diferenciar-se del seu rival a cada ocasió que se li presenta.

Aquest divendres ha tornat a aprofitar una oportunitat per marcar distàncies amb Trias en un escenari d’extraradi: si el candidat de Junts va sorprendre fa unes setmanes relacionant-se amb Gerard Piqué en una trobada de la Kings League, Maragall s’ha plantat aquest divendres a Baró de Viver, on s’ha disputat un partit de la rèplica gitana de la competició viral que subverteix les regles del futbol, sorgida dels barris de Barcelona.

«Representa on és cada un. L’evidència del contrast és indiscutible. I és interessant», ha interpretat Maragall, pícar assaborint el contrast futbolístic amb Trias: mentre que el nacionalista es va acomodar a la llotja junt amb l’excentral del Barça, el republicà ha seguit els primers compassos del Romane Siklovne contra Chaborros a la grada, junt amb els familiars i amics dels components de les dues seleccions del barri. L’aspirant ha marxat al finalitzar la primera part, reduïda a 20 minuts.

«És un acte d’afirmació d’un col·lectiu i fa visible la realitat d’un poble que s’arrela a la identitat dels barris. És una manera molt bona d’explicar Barcelona», ha lloat Maragall. La Kings League Gipsy és un fenomen creixent: després d’arrencar amb només quatre conjunts, ha crescut en poques setmanes fins a comptar ja amb 16 equips, que es disputaran la lliga a partir del 10 d’abril, que es retransmetrà per Twitch i TikTok

«No tenim camps»

Notícies relacionades

Els equips són els barris de Bon Pastor, el Raval, Hostafrancs, la Mina, Sant Cosme, Zona Franca, Gràcia... També hi han aparegut equips de Sabadell, Manresa i, fins i tot, de Mallorca, atrets per l’encanteri d’una competició descarada i popular, que arriba a assolir un milió de visites als vídeos que publica a les xarxes socials. «I això que no tenim camps», ha deixat caure un dels promotors de la versió gitana del fenomen viral, Sam García, a Maragall.   

Malgrat els auguris pessimistes, Maragall s’ha declarat «determinat» a capgirar les enquestes i repetir la victòria del 2019, que no li va ser suficient per prendre una alcaldia que es nega als republicans des de la Guerra Civil. Amb un símil futbolístic, l’aspirant veu el duel encara obert. «Ofereix un panorama molt igualat. La proximitat està bé i és interessant que hi hagi quatre equips que es juguin aquesta lliga, cada un amb la seva personalitat. Estem en condicions de demostrar les nostres distincions i el valor del nostre projecte en tots costats», ha rematat el candidat.