InnoBA

Barcelona trasllada el centre municipal d’economia social i solidària al Carmel

Fins ara el centre era a Can Jaumandreu, al Poblenou

Barcelona trasllada el centre municipal d’economia social i solidària al Carmel

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha traslladat el centre municipal de referència de l’economia social i solidària InnoBA de Can Jaumandreu, al Poblenou, a Ca n’Andalet, al Carmel.

Aquest nou equipament forma part de l’aposta del consistori i l’agència de promoció econòmica Barcelona Activa per enfortir les organitzacions i empreses d’ESS, un projecte que va començar el 2015 i que en aquest mandat s’ha concretat amb el Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària 2021-2023.

InnoBA-Ca n’Andalet liderarà un nou eix d’innovació socioeconòmica a la zona nord de Barcelona i col·laborarà amb l’altre espai per a l’ESS que s’inaugurarà al Bloc IV de Can Batlló, el gener del 2024, segons ha informat l’ajuntament en un comunicat.

El nou centre, ubicat al passatge Andalet, 11, disposa d’un conjunt de programes i serveis especialitzats en ESS, a més d’una incubadora de projectes, que tindrà capacitat per acollir fins a una vintena d’iniciatives. Aquest mes de març, Barcelona Activa farà una nova crida per allotjar-hi més projectes, després de tres anys de funcionament de la incubadora.

L’espai de Ca n’Andalet, de 900 metres quadrats, és un mas històric que l’Ajuntament de Barcelona va adquirir als anys 90, i on fins ara s’han ofert serveis d’ocupació a la ciutadania, que es continuaran fent.

InnoBA-Ca n’Andalet estendrà i divulgarà els valors i els principis de l’ESS a través de la programació d’activitats i esdeveniments en col·laboració amb el món socioempresarial i acadèmic.

Notícies relacionades

Barcelona té una presència rellevant de l’economia social i solidària, amb un total de 1.096 cooperatives distribuïdes per tota la ciutat i un nombre considerable d’associacions, societats laborals i economies comunitàries que impulsen prop de 4.500 iniciatives, segons dades facilitades pel consistori.

El centre municipal de referència de l’economia social i solidària InnoBA ha atès des del 2019 fins a l’actualitat 13.272 persones, entre elles, 4.900 usuàries formades, i 1.385 persones amb iniciatives i empreses acompanyades, i la incubadora d’InnoBA ha acompanyat 34 projectes.