Eleccions municipals

El PSC renova la coalició electoral amb Units per Avançar a Barcelona

Albert Batlle repetirà com a candidat de la formació democristiana a la llista de Jaume Collboni

El PSC renova la coalició electoral amb Units per Avançar a Barcelona

NORMA VIDAL / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PSC formalitzarà aquest dijous l’acord pel qual renova la coalició electoral amb Units per Avançar, la formació hereva d’Unió Democràtica amb la qual els socialistes comparteixen grup al Parlament i també grups municipals en ajuntaments de Catalunya. L’aliança s’estén també a Barcelona, on els successors dels democristians d’UDC estan representats en el govern de l’alcaldessa Ada Colau pel tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle.

Precisament serà Batlle qui segellarà junt amb el candidat socialista a l’alcaldia, Jaume Collboni, la reedició de l’entesa aquest dijous. El tinent de Seguretat tornarà a figurar a la llista del PSC en representació d’Units per Avançar.

Notícies relacionades

A l’acte formal assistiran també el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i el secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler. El consell nacional d’Units per Avançar va ratificar a finals de febrer mantenir l’acord electoral amb els socialistes i que Batlle sigui el candidat de la formació dins de la llista que Collboni lidera.

«Compartim el repte i la il·lusió per obrir una nova etapa a la ciutat de Barcelona. Fem pinya amb Jaume Collboni per convertir-lo en l’alcalde que Barcelona necessita i es mereix», va expressar Espadaler després del consell nacional del partit. Units per Avançar també ha aprovat anar en coalició amb els socialistes a Lleida, on el PSC torna a confiar en l’exalcalde Fèlix Larrosa, que va cedir el comandament a Miquel Pueyo (ERC) el 2019.