Barcelona Entre Tots

Prioritzar el veí en serveis turistificats, principal demanda dels lectors

  • Els lectors destaquen en les seves propostes la captació de turisme de qualitat i la desconcentració

A1-162442527.JPG

A1-162442527.JPG / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

Entre els reptes i les propostes que està recollint EL PERIÓDICO amb l’aportació dels lectors sobre les qüestions que més preocupen els barcelonins de cara als futurs programes electorals hi ha el turisme com a protagonista en la secció Barcelona Entre Tots. En aquest moment hi ha 17 propostes actives, aportades els últims dies i sobre les quals tots es poden pronunciar.

Encara queda una setmana per participar-hi. «Prioritzar el veí en els serveis turistificats» és, de moment, la petició més popular. També, desconcentrar el turisme i fomentar el de qualitat, com a contraposició a creuers de només unes hores.

Entre les propostes fetes hi figura també «unificar l’oferta turística en plataformes», així com implantar un pla de control dels autocars que arriben diàriament carregats d’excursionistes instal·lats en altres municipis turístics. S’apunta també la idea d’elaborar un pla de cinc punts per millorar el turisme, i la idea de «no volem ser Venècia», en relació amb la seva massificació turística, amb més partidaris d’aquesta afirmació que detractors.

Cultura i tranquil·litat

Notícies relacionades

Fomentar la cultura per atraure turisme de qualitat és una altra de les proposicions, així com promoure el turisme sanitari, vinculat al gran prestigi dels centres hospitalaris de la ciutat. Hi ha afirmacions que atreuen partidaris, com «la solució ha de ser multidisciplinària», «turistes: barcelonins per uns dies» o «turisme tranquil». En general, les diverses veus expressen el desig que aquesta activitat, que el 2022 va assolir xifres que s’acosten a la prepandèmia, s’integri millor en la convivència veïnal i tingui menys externalitats.

Els pròxims dies continuarà obert el fòrum perquè tots puguin expressar les seves idees i votar-les.