«No està a l’altura»

L’AMB reclama a la Generalitat més inversió per conservar el Parc Natural de Collserola

Aquest any la contribució de la Generalitat de Catalunya ha suposat només el 3% del total d’aportacions

L’AMB reclama a la Generalitat més inversió per conservar el Parc Natural de Collserola

EPC

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els màxims representants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) al Consorci del Parc Natural de Collserola, Ada Colau i Xavi Paz, demanen al Govern de la Generalitat de Catalunya «més compromís econòmic» amb aquest parc natural metropolità. Colau, presidenta de l’AMB i del Consorci, i Paz, vicepresident del Consorci, han fet aquesta reclamació en l’assemblea general anual del Consorci de Collserola, celebrada aquest dijous.

L’AMB i la Diputació de Barcelona aporten conjuntament el 84% dels ingressos pressupostats del Consorci del Parc Natural de Collserola. Aquest any, l’AMB hi contribueix amb 2.695.100 euros (42% dels ingressos totals) i la Diputació de Barcelona, amb 2.695.000 euros (42%). L’aportació dels ajuntaments integrats al Consorci suma 586.500 euros (9%). La contribució de la Generalitat es queda en 200.200 euros (3%), ha assegurat l’AMB en un comunicat.

La presidenta de l’AMB i alcaldessa de Barcelona ha afirmat que «el pressupost del Consorci del Parc Natural de Collserola no ha crescut prou per estar a l’altura dels requeriments, necessitats i reptes d’aquest espai natural metropolità». «En el pròxim mandat farà falta que totes les administracions implicades, i especialment la Generalitat de Catalunya, faci un esforç per incrementar les actuacions necessàries, tant si és per mitjà de les partides que gestiona directament el Consorci com amb programes d’inversió directa de les entitats que en formem part», ha afegit Colau.

El vicepresident del Consorci i alcalde de Molins de Rei també ha reclamat en la Generalitat més esforç financer a Collserola. «És una demanda acumulada des de fa anys i era compromís del Govern de Catalunya des de la seva entrada al Consorci, el 2010, quan Collserola es va declarar parc natural», ha dit Paz a l’assemblea general. Així mateix, ha recordat que en els últims mesos la majoria dels ajuntaments del Consorci han aprovat mocions que reivindiquen més suport econòmic de la Generalitat.

Notícies relacionades

Colau i Paz han destacat la importància de l’aprovació en aquest mandat metropolità del nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat). L’objectiu principal del PEPNat és garantir la màxima protecció i conservació del parc natural davant amenaces existents i futures. El pla possibilitarà un augment dels espais lliures de més de 700 hectàrees i la implementació d’una nova estratègia per a l’ús públic.

Durant l’assemblea també s’ha posat en relleu l’«absència d’incendis significatius» al llarg de l’últim any i el fet que cal continuar treballant per mantenir la seguretat. En aquest sentit, l’assemblea ha apuntat que és necessari assegurar-se que les inversions compromeses en matèria de prevenció d’incendis per la Generalitat continuen executant-se i aconsegueixen un canvi qualitatiu per al pròxim estiu.